in , , ,

(foto) Atelierul ABT îşi sărbătoreşte aniversarea cu un Audi RS6 Avant cu 735 CP

Atelierul de tuning ABT marchează în această lună 120 de ani de la înfiinţare. Totul a început încă în anul 1896, atunci când neamţul Johann Abt şi-a deschis propriul magazin de piese auto. Jubileul i-a determinat pe specialiştii germani să construiască un Audi RS6 Avant special.

audi rs6 ABT_07

Sub capota maşinii stă acelaşi V8 TFSI, însă puterea lui a fost mărită cu alţi 175 de CP, până la 735 de cai putere! Cuplul motorului de asemenea a crescut cu 220 de Nm, constituind în total 920 Nm.

Odată ce pachetul ABT POWER S va fi instalat complet, automobilul va putea accelera până la o viteză maximă de 320 km/h, asta în timp ce modelul RS 6 Avant performance poate ajunge doar până la 305 km/h.

Pe lângă modificările tehnice, “faţa” maşinii este decorată de numeroase elemente din fibră de carbon pe aripi, bare de protecţie, oglinzi retrovizoare şi eleron. Jantele din aliaj măsoară 22 de inci şi sunt “îmbrăcate” în pneuri cu mărimi 295/25 R22.

audi rs6 ABT_11

Habitaclul maşinii este evidenţiat de tapiţeria bi-coloră, alături de podul şi montanţii decoraţi cu Alcantara. Cu acelaşi material au fost acoperite panourile uşilor şi volanul.

Pe planşa de bord va fi prezentă o plăcuţă pe care va fi notat numărul individual al ediţiei limitate. Pe covoraşe şi pe praguri este prezentă inscripţia “120 de ani”.

Automobilul va fi construit în doar 12 exemplare, primul fiind arătat la Salonul Auto de la Geneva.

Iti place articolul?