in ,

(foto) Atelierul german O.CT Tuning a prezentat cel mai puternic VW Golf din lume

Specialiştii atelierului german de tuning O.CT Tuning au prezentat oficial cel mai puternic Volkswagen Golf din lume. Tunerii au făcut ceea ce producătorul german de automobile planifica de mai mult timp să realizeze.

Din agregatul de 2.0 litri au fost storşi 450 de cai putere.

vw-golf-r-by-oct-tuning

Amintim că cel mai puternic VW Golf de serie din prezent este versiunea GTI Clubsport S, dotat cu un agregat de 2.0 litri cu 310 de CP.

Vezi şi: (video) Noul VW Golf GTI Clubsport S este noul rege pe Nurburgring printre maşinile cu tracţiune faţă

Chiar dacă VW are intenţia de a lansa o versiune extremă Golf R400, cu 400 sau 420 cai putere, se pare că din cauza scandalului emisiilor, producţia acestuia va fi sistată sau anulată complet. În acest caz, cei de la O.CT Tuning au rezolvat problema.

vw-golf-r-by-oct-tuning (1)

Specialiştii atelierului de tuning au reuşit să scoată din motorul standard cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, 450 de cai putere şi 550 Nm de cuplu. Pentru clienţii care nu vor dispune de bani destui, tunerii propun să seteze motorul până la 370, 378 sau 395 CP.

vw-golf-r-by-oct-tuning (2)

Cât de capabil este noul Volkswagen Golf by O.CT Tuning pe drumuri – nu se cunoaşte. De exemplu Golf R are 300 de CP sub capotă şi poate accelera până la 100 de km/h timp de 4.9 secunde (cutie automată cu şase trepte) sau 5.3 secunde (cutie mecanică).

vw-golf-r-by-oct-tuning (3)

Trebuie de menţionat că O.CT Tuning pune la dispoziţie o asemenea modificare pentru modele ca Seat Leon Cupra, Audi S3 sau Audi TTS, care au acelaşi agregat EA888.

vw-golf-r-by-oct-tuning (4)

Iti place articolul?