in ,

(foto) Atelierul Novitec a modificat cel mai confortabil supercar McLaren

Atelierul de tuning Novitec, care a început în premieră la sfârşitul anului trecut să modifice maşini ale companiei McLaren, prezintă un al treilea proiect făcut pe baza celui mai confortabil şi mai practic supercar – 570GT.

Specialiştii au schimbat radical concepţia acestei maşini, instalându-i o suspensie sport mult mai dură şi făcându-i un look mai agresiv.

Noul kit exterior aerodinamic este făcut din fibră de carbon şi acesta este compus dintr-un splitter frontal, eleron, inserţii pe gurile de aerisire şi pe panourile laterale ale caroseriei.

Amintim că un McLaren 570GT este oferit din uzină cu un propulsor V8 twin-turbo de 3.8 litri, care produce 570 de CP şi 600 Nm. După modificări, puterea motorului poate fi schimbată cu ajutorul unor butoane din habitaclu. Din trei variante disponibile, cea maximă setează propulsorul pentru a produce 646 CP şi 692 Nm.

Cu noile forţe, acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 3.0 secunde, cu 0.4 secunde mai repede decât maşina obişnuită. Viteza maximă a crescut cu 7 km/h, până la 335 de km/h.

Supercarul britanic a mai primit o suspensie sport cu nişte arcuri mai dure şi care micşorează garda la sol cu 30 de mm. Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament este făcut din inconel, iar jantele măsoară 20 şi 21 de inci, acoperite de anvelope cu dimensiuni de 235/30 şi 305/30 în faţă şi spate respectiv.

În Marea Britanie preţul de start al unui McLaren 570GT porneşte de la 154.000 de lire sterline. Costul modificărilor oferite de Novitec nu a fost dezvăluit.

Vezi şi: (foto/video) Novitec modifică în premieră supercaruri McLaren. Primele modele norocoase sunt 540C şi 570S