in ,

(foto) Atenţie, şoferi! Parcarea, oprirea şi staţionarea, interzisă pe strada Puşkin între 31 August şi Ştefan cel Mare

Parcarea, oprirea şi staţionarea, a devenit interzisă pe partea dreaptă a străzii Puşkin, în perimetrul străzii 31 August şi a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt!

Pe parcursul zilei de 19 iunie au avut loc lucrări de amenajare a unor bănci, vase pentru flori și coșuri pentru gunoi pe trotuar. Iar astăzi indicatoarele care permiteau parcarea pe trotuar au fost eliminate și înlocuite cu semne “Oprire interzisă”.

“Transportul public are prioritate în oraș. Troleibuzele nu trebuie să înconjoare autoturismele parcate sau care staționează, chiar dacă acestea au semnalizatoarele de avarie conectate.

Îndemn șoferii să circule pe banda din mijloc și să efectueze oprirea și staționarea pe partea stângă, sau pe străzile adiacente și să reducă viteza de circulație pe această porțiune de stradă. Ulterior acest sistem de organizare a circulației rutiere va fi implementat pe mai multe străzi unde circulă troleibuzele!

Parcarea pe trotuar în spaţii care permit acest lucru pentru unele maşini este de asemenea interzisă. Acest trotuar este unul dintre cele mai solicitate trasee pietonale din oraș. Pe el se deplasează zilnic zeci de mii de oameni. Este ineficient și incorect ca cea mai mare parte a acestui trotuar să fie zilnic ocupată de 10-20 de mașini care stau parcate pentru perioade mai lungi de 30 de minute, pentru că oprirea și staționarea automobilelor pe banda dreaptă obstrucționează circulația transportului public.

Ulterior, prima bandă va fi marcată și rezervată exclusiv transportului public. Rog șoferii să se conformeze și să respecte noile reguli, așa cum le respectă când conduc în orașele europene!

Da, știu că trebuie și parcări. Dar atâta timp cât șoferii au posibilitatea să parcheze pe orice trotuar, ei nu vor merge să pună presiune pe autoritățile locale să abordeze serios problema parcărilor în oraș”, a declarat activistul civic Victor Chironda, care a mai adăugat că mobilierul a fost procurat din resursele alocate din bugetul municipal.

Poliţia va monitoriza zona, iar șoferii care nu se vor conforma noilor reguli vor fi sancţionaţi. În acest sens au fost înregistrate deja abateri.

FOTO: facebook.com/cjardan
FOTO: facebook.com/cjardan

Vezi şi: A fost închisă o intersecție importantă din centrul Chişinăului! Cum a fost reorganizat transportul public

Iti place articolul?