in

(foto) Au pornit cu mașina din Norvegia spre Africa de Sud și vor să ajungă în mai puțin de nouă zile

Cu câteva zile în urmă vă spuneam că undeva în Norvegia urmează să înceapă o cursă uimitoare care presupune mult risc, curaj și răbdare. Trei bărbați și-au propus să doboare un record mondial potrivit căruia ar trebui să circule de la cel mai de nord punct al Norvegiei până la cel mai de sud punct al Africii de Sud cu mașina în mai puțin de 9 zile patru ore, nouă minute și 27 de secunde.

Start14

Iată că în seara zilei de ieri, la ora 16.00 ora Norvegiei, Jan Kalmar, Vitoldas Milius și Shaun Neill au pornit către Africa de Sud la bordul unui Porsche Cayenne, asta după ce primarul localității Nordcapp, Kristina Hansen, le-a înmânat drapelul localității ce trebuie transmis primarului municipalității Cape Agulhas.

13151902_801905616580957_8087343473253181231_n

Cei trei au în față multe sectoare de drum dificile cărora vor trebui să le facă față. Chiar dacă traseul lor include și o porțiune de drum ce trece prin Siria, cei trei vor evita acest sector cu avionul. Ceea ce înseamnă că din Turcia vor urca cu mașina într-un avion cargo cu care vor zbura în Egipt. Timpul care îl vor economisi, îl vor petrece staționând odată aterizați pe teritoriul statului african.

LD-North-south-vec2016-VM-2[2]

17.000 de kilometri, nouă zile, trei piloți și condus non stop din Norvegia spre Africa de Sud! Aceasta este provocare pe care o au în față Jan Kalmar, Vitoldas Millius și Shaun Neill, cei trei piloți curajoși care își doresc să parcurgă distanța dintre el mai de nord punct din Norvegia, North Cape, spre cel mai de sud punct din Africa, Cape Agulhas, la bordul unui Porsche Cayenne modificat.

10486427_793380370766815_3683502996148667251_n

Dacă Jan Kalmar, un pilot profesionist din Danemarca și unul dintre cei mai buni instructori Porsche pe care i-am cunoscut personal nu este la prima experiență de acest gen, iată că ceilalți doi membri ai echipei vor parcurge acest traseu pentru prima dată. Chiar și așa, Vitoldas Millius are experiența aventurilor de acest gen după ce a participat în câteva expediții similare. În plus, Vitoldas mai este și cel mai cunosc jurnalist auto din Lituania. Cât despre Shaun Neill, aflați că sud africanul este un pilot de curse profesionist care a pilotat timp de un an un Ferrari 360 în Seriile GT din Africa de Sud.

Vă reamintim că un alt echipaj în frunte cu Jan a încercat să doboare același record un an în urmă dar din cauza faptului că au lovit o zebră undeva în Africa, acest lucru nu a mai fost posibil, din moment ce mașina a fost distrusă aprroape în totalitate în partea din față. Acum aceasta a fost reparată și dotată cu echipamentul necesar pentru a face față încercărilor.

Jan is giving some more information about our PORSCHE. You can find some interesting facts in the video!

Gepostet von Jan Kalmar Beyond Adventure am Freitag, 22. April 2016

Băieții vor fi nevoiți să conducă în continuu, fără oprire, singura excepție fiind realimentarea mașinii cu combustibil. În total vor trece prin 21 de țări, de-a lungul cărora vor trebui să facă față oboselii, condițiilor inexistente de drum și a animalelor care pot fi un adevărat pericol.

În prezent băieții se află la sudul Suediei și urmează să ajungă în curând în Danemarca. De fapt echipajul poate fi urmărit la orice oră în direct cu ajutorul unui tracker apăsând pe acest LINK.

AutoBlog.MD va urmări în continuare prestația băieților și le urează mult succes!

Iti place articolul?