in , , ,

(video) Audi a început producţia de motoare electrice în Ungaria şi a schimbat data prezentării modelului e-tron

O nouă eră a început la uzina Audi Hungaria din oraşul Gyor. În această săptămână a demarat producţia în serie a motoarelor electrice pe o suprafață de 8.500 de metri pătrați, cu un concept inovativ de producție: ansamblu modular.

Compania a investit câteva zeci de milioane de euro pentru a înființa această linie de producţie, unde în prezent lucrează aproximativ 100 de persoane.

În imagine (din stânga spre dreapta): Achim Heinfling (Director General Audi Hungaria), Péter Szijjártó (Ministrul ungar al comerțului extern și al afacerilor externe) şi Peter Kössler (membru al consiliului de administrație pentru producție și logistică al AUDI AG)

Pentru producerea motoarelor electrice, Audi Hungaria a instalat echipamentele necesare în doar un an. Capacitatea actuală de producție este de aproximativ 400 de motoare electrice pe osii în fiecare zi și poate fi crescută treptat. Până la sfârşitul lui 2018 numărul angajaţilor va depăşi 130 de persoane şi se va lucra în trei schimburi în loc de unul.

https://www.youtube.com/watch?v=_A6BCGJkrZM

Motorul electric făcut în Gyor are numeroase caracteristici noi. La stator, care este una dintre componentele principale ale motorului, miza constă în a introduce cât mai mult din firul subțire din cupru emailat în carcasă, deoarece cu cât bobinajul este mai strâns, cu atât va fi mai eficientă furnizarea curentului. Un centru nou de bobinaj și inserție din cadrul Audi Ungaria permite bobinajul în manieră foarte compactă a unei cantități optime de fir din cupru emailat și apoi inserarea acestuia în carcasă.

Din puntea electrică fac parte și alte componente de mari dimensiuni, precum sistemul electronic al propulsiei care este instalat într-o carcasă proprie, dar și transmisia și doi arbori cu flanșă care transmit cuplul spre roți.

Angajații produc două sisteme electrice de antrenare a punților pentru fiecare Audi e-tron, deoarece sunt antrenate atât puntea fată, cât și puntea spate… conform bunei tradiții quattro.

Instalațiile de producție, roboții, precum și stațiile de bulonare și măsurare sunt instalate în poziții fixe, dar nu sunt legate între ele cu o bandă lineară. În schimb, angajații produc sistemele de propulsie în baza metodei modulare, în insule de producție.

Deși există o succesiune predefinită a pașilor de asamblare, sistemul modular permite căi ramificate și mai multă libertate de acțiune în procesul de producție. Componentele sunt transportate la stațiile de lucru de către vehicule fără șofer, controlate de sisteme IT inteligente.

În paralel cu divizia de producție, Audi Ungaria a instalat și trei bancuri de testare pentru motoare electrice în departamentul de dezvoltare a motoarelor, pentru operațiuni continue de testare și încărcare. Angajații au fost instruiți suplimentar la centrul tehnic pentru producție, pentru a deveni experți în domeniul motoarelor electrice.

Audi Hungaria a produs anul trecut 1.965.165 de motoare, devenind astfel unul dintre cei mai mari producători de motoare din lume. La uzina din Gyor s-au fabricat în 2017 șase motoare pe benzină și trei motoare diesel diferite, cu puteri care variază de la 86 la 639 de CP. Aproximativ 6.000 de angajați produc aproximativ 9.000 de motoare pe zi pentru 32 de uzine de producție ale Grupului Volkswagen.

Vezi şi: (foto) Audi a început să facă un nou motor cu trei cilindri! Va propulsa cel puţin patru maşini din VW AG

https://www.youtube.com/watch?v=nZkyfZqlptA

În ce priveşte data şi locul premierei mondiale a noului e-tron, anterior fiind programate pentru 30 august 2018 în Bruxelles, Audi le-a schimbat pentru 17 septembrie în Los Angeles. Potrivit unor surse, s-a recurs la acest pas după arestul lui Rupert Stadler, cel care trebuia să o prezinte.

În aceeaşi zi, clienţii din Statele Unite ale Americii vor avea deja acces la un configurator şi vor putea rezerva maşina pentru suma rambursabilă de 1.000 de dolari. Tot atunci, Audi va comunica detalii despre infrastructura electrică pe care o vor putea folosi viitorii proprietari de e-tron.

În showroom-uri modelul va apărea în primele luni ale lui 2019.

Vezi şi: (video) Noul SUV electric Audi e-tron îşi arată în premieră interiorul cu cinci ecrane

Vezi şi: Detalii despre noul Audi e-tron. Va avea standard o suspensie pneumatică şi în premieră oglinzi retrovizoare virtuale

Vezi şi: (video) Detalii despre noul Audi e-tron. Ce autonomie va avea şi modurile în care va putea fi încărcat

Vezi şi: Audi anunţă cât costă primul său electromobil, când îl va prezenta şi debutul a două noi versiuni pentru A8

Iti place articolul?