in , ,

(foto) AutoVAZ prezintă conceptul unui sedan şi a unui hatchback pregătite pentru off-road

După cum au promis, ruşii de la AutoVAZ au prezentat la Salonul Auto de la Moscova, care s-a deschis astăzi 24 august, câteva prototipuri şi concepte a căror versiuni de serie vor extinde gama de modele a constructorului din Toliatti.

Primele două maşini sunt nişte versiunii off-road a hatchback-ului Lada XRay şi a sedanului Vesta. În denumirea modelelor a fost adăugat cuvântul Cross.

d008e2f94e1ec9fc6fcccfb105b3c37674b5207a

Lada Vesta Cross Concept se deosebeşte de sedanul obişnuit printr-o gardă la sol mai impunătoare, nişte roţi de dimensiuni mai mari şi elemente de protecţie din plastic instalate la marginile de jos a caroseriei.

Pe lângă sedan mai există şi varianta break numită LADA Vesta SW Cross Concept.

În acelaşi timp, prototipul Lada XRay Cross de asemenea s-a ales cu un kit exterior pentru off-road, unul asemănător cu cel care se foloseşte pe versiunile Cross de serie a modelelor Kalina şi Largus.

Acesta este compus din elemente din plastic dur pe barele de protecţie, praguri şi în jurul roţilor.

Versiunea de serie Lada XRay Cross va fi lansată în 2018 şi va avea sistem de tracţiune integrală. Garda la sol va depăşi 200 de mm, comparativ cu cei 195 de mm pe care îi are un XRay obişnuit.

Detalii despre partea tehnică a prototipurilor nu au fost oferite.

Versiunea de serie Lada Vesta este dotată cu un singur motor de 1.6 litri (106 CP). Transmisia poate fi una mecanică cu cinci trepte sau una robotizată cu acelaşi număr de rapoarte.

Cât priveşte hatchback-ul Lada XRay, versiunea de serie este disponibilă la alegere cu un motor de 1.6 litri (106 CP) sau 1.8 litri (122 CP). Primul poate fi cuplat doar la o transmisie mecanică, al doilea – doar cu o cutie de viteze robotizată.

Vezi şi: (foto) Lada Vesta Signature ar putea fi cea mai ieftină limuzină din lume

Iti place articolul?