in , ,

(foto) Avem un nou Bentley Bentayga în oraş şi are unul din cele mai scumpe eşapamente din ţară

Un nou exemplar Bentley Bentayga şi-a făcut apariţia în Chişinău. SUV-ul se deosebeşte de celelalte care au venit mai devreme prin faptul că este într-o ediţie Black!

Din câte poate v-aţi dat seama din denumire, un astfel de model trebuie să se remarce prin ceva de culoare neagră la exterior. Aşa şi este! În primul rând, atelierul de casă Mulliner care a pregătit programul de “tuning”, a făcut o vopsea neagră specială pentru caroserie, însă clienţii pot comanda o oricare alta.

În combinaţie cu vopseaua principală, indiferent de nuanţa în care ar fi aceasta, vin mai multe elemente vopsite în negru în locul tuturor celor cromate. De exemplu, printre acestea se numără marginile conturate ale farurilor, stopurilor, geamurilor, prizele de aer laterale, railings-urile de pe acoperiş, terminaţiile eşapamentului şi chiar jantele masive de 22 de inci.

Dar asta nu e tot. Un client care comandă o asemenea maşină mai primeşte din uzină şi o serie de elemente ale kitului exterior aerodinamic, făcute din fibră de carbon. Acestea sunt prezente pe bara de protecţie frontală lângă prizele de aer şi sub forma unui splitter, pragurile laterale, în timp ce spoilerul şi difuzorul sunt confecţionate integral din materialul uşor.

Încă un bonus plăcut care vine pe o maşină din ediţia Black este un nou sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament. Acesta are câte două terminaţii duble ovale şi este mai uşor decât cel standard deoarece e făcut din titan de renumita companie slovenă Akrapovic. Şi sunetul produs este cu totul diferit! Amintim că băieţii de acolo s-au ocupat şi de eşapamentul lui Bentley Continental GT3-R.

Comandat nou de la Akrapovic, setul de piese costă cel puţin 8.000 de euro, însă pe site-uri cum ar fi eBay se poate găsi mai ieftin.

Iată cum sună un Bentayga cu noul eşapament:

Amintim că un Bentley Bentayga cu motor W12 produce 608 CP şi 900 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 4.1 secunde şi atinge o viteză maximă de 301 km/h. Dacă a crescut cumva puterea datorită noului eşapament nu am putut afla.

În schimb, am putut afla că programul Black Edition mai adaugă alţi cel puţin 20.000 de euro la cei peste 200.000 de euro cât costă maşina.

Vezi şi: (foto) Primul Bentley Bentayga a ajuns în Moldova

Vezi şi: (foto) AutoSpot.MD: Al doilea exemplar Bentley Bentayga a fost adus în Moldova

Vezi şi: (foto) Primul şi cel mai scump SUV de la Bentley care a ajuns în ţară, văzut înmatriculat în Chişinău

Vezi şi: (foto) O premieră pe drumurile moldoveneşti! Maşina de peste 250000 de euro – Bentley Bentayga by Mansory

Amintim că AutoBlog.MD a testat în exclusivitate pentru presa auto din Moldova modelul: (video) Premieră: Test Drive Bentley Bentayga 6.0 W12

Iti place articolul?