in , ,

(foto) Beijing 2018: Premieră mondială – Conceptele Pininfarina H500 şi K350

Casa italiană de design Pininfarina şi partenerul său Hybrid Kinetic Group din Hong Kong au adus la Salonul Auto Internaţional de la Beijing alte două maşini care se vor transforma în viitor în modele de serie. Amintim că acum câteva săptămâni la Geneva această echipă a prezentat la fel două prototipuri.

pininfarina

Noutăţile confirmă efortul lor comun de a dezvolta vehicule care să ofere un consum redus de energie şi în același timp să perfecționeze identitatea mărcii din Hong Kong ca fiind una înalt tehnologizată. Pe lângă HK GT gran turismo, grupul a prezentat un sedan numit H500 și un SUV cu patru locuri botezat K350.

Se menţionează că ultimele două sunt dotate cu un sistem de propulsie unic dezvoltat de HK. Acestea sunt compuse din seturi de acumulatori, câteva motoare electrice care produc peste 407 CP, o unitate de control şi un microturbogenerator care poate extinde autonomia până la peste 1.000 de kilometri! Acceleraţia 0-100 de km/h o fac în 4.5 şi 4.7 secunde respectiv, iar viteza maximă este limitată în ambele cazuri până la 250 de km/h.

Primul dintre cele două noi produse Pininfarina pentru Auto China 2018 este sedanul H500 care îmbină eleganța și sportivitatea, formele pure și detaliile sofisticate, concepute pentru un stil de viață dinamic.

Pininfarina H500 Sedan Concept 2018 0

Caroseria are linii frumos desenate şi iese cel mai mult în evidenţă capota reliefată, acoperişul cu un panou de sticlă, montanţii A subţiri, geamurile din preajma montanţilor posteriori, dar şi forma lunetei care indică asupra faptului că uşa portbagajului ar fi ca la un model liftback. Evident nu lipseşte nici grila cu elemente poziţionate aproape vertical, o semnătură a HK pe toate conceptele create până acum.

Habitaclul conţine patru scaune individuale şi confortabile pentru pasagerii cărora li se va pune la dispoziţie o experiență multimedia unică. Numeroasele ecrane tactile ajustabile pentru toţi călătorii, inclusiv pe panourile uşilor, sunt gândite pentru o partajare mai uşoară a conţinutului multimedia.

Pininfarina H500 Sedan Concept 2018 6

De cealaltă parte, noul K350 este cel mai compact SUV din gama de prototipuri şi are un corp mai atletic, demonstrat atât prin caroseria cu bosaje largi, cât şi prin jantele de dimensiuni semnificativ mai mari. Modelul de serie va fi orientat mai mult spre publicul tânăr.

Habitaclul său de asemenea adăposteşte patru locuri individuale pentru pasageri, însă aici designul, forma şi calitatea materialelor pare semnificativ mai interesantă. La fel există mai multe ecrane pentru sistemul multimedia, dar şi pentru controlul funcţiilor maşinilor, însă nu abundă şi sunt mai aranjate.

Pininfarina K350 SUV Concept 2018 1

Strânsa colaborare dintre Pininfarina şi Hybrid Kinetic Group a fost demonstrată deja prin sedanul de lux H600 arătat la Geneva în 2017, dar şi prin SUV-uri cu cinci şi şapte locuri K550 şi K750 prezentate în acelaşi an la Shanghai (design asemănător cu noul K350).

Reprezentanții mărcilor au dat asigurări că în prezent pregătesc o gamă largă de maşini electrice pentru ca să o poată oferi în viitorul apropiat la nivel internaţional.

buton subscribe

GALERIE FOTO: