in , ,

(foto) Beijing 2018: Premieră – Noul Volvo XC40 T5 Twin Engine îl vor avea deocamdată doar chinezii

Volvo a ales Salonul Auto Internaţional de la Beijing pentru a dezvălui noul XC40 T5 Twin Engine, versiunea plug-in hybrid a SUV-ului compact. Cu acest model, acum fiecare SUV din gama mărcii suedeze este disponibil ca autovehicul PHEV (plug-in hybrid electric vehicle)!

New Volvo XC40 T5 Twin Engine plug in hybrid 3

Pentru moment, compania nu a dezvăluit specificațiile exacte ale unităţii de propulsie T5 Twin Engine. Din informaţii neoficiale aflăm că la bază va sta un motor turbo pe benzină cu doar trei cilindri şi cu un volum de 1.5 litri (180 CP), suplimentat de un motor electric de aproximativ 75 de CP şi o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte.

Capacitatea totală a sistemului de propulsie ar fi în jurul a 250 CP și 400 Nm cuplu. Autonomia în regim electric ar trebuie să fie de cel puţin 40 de kilometri, având în vedere că va exista şi un set de acumulatori în care energia, preluată inclusiv printr-o priză casnică, va fi stocată.

Vezi şi: (foto) Noul Volvo XC40 debutează în versiune Inscription şi cu primul motor pe benzină cu trei cilindri

New Volvo XC40 T5 Twin Engine plug in hybrid 2

Designul exterior al noului Volvo XC40 T5 Twin Engine nu deosebeşte prea mult, în afară de logouri Twin Engine, portul de încărcare pe partea stângă a maşinii şi o linie de dotări din nivelul de echipare R-Design prezentat în imagini.

Nici în habitaclu nu s-a schimbat nimic din punct de vedere vizual, însă iată panoul de bord digital şi sistemul multimedia Sensus a fost adaptat pentru a indica informaţii despre noua unitate de propulsie.

New Volvo XC40 T5 Twin Engine plug in hybrid 10

Modelul XC40 a fost recent încoronat cu titlul de Maşina Anului 2018 în Europa și deja este disponibil pentru a fi cumpărat în Republica Moldova.

Noul Volvo XC40 a fost comandat deja în lume în peste 60.000 de exemplare şi asta în timp ce cărţile de comandă în China încă nu s-au deschis.

Ultimul test drive l-am făcut exact cu el: (video) Test Drive: Volvo XC40 – Mașina Anului 2018 în Europa

GALERIE FOTO: