in

(foto) Bentley introduce noi dotări şi opţiuni pentru noile Flying Spur şi Continental GT

Noul Bentley Flying Spur a devenit oficial vârful de gamă al mărcii britanice după ce modelul Mulsanne a plecat definitiv în istorie. Pentru ca primul să corespundă în totalitate titlului, producătorul l-a actualizat pentru gama anului 2021 cu câteva dotări şi opţiuni care să-l facă un automobil mai luxos.

Paralel au fost anunţate câteva update-uri şi pentru linia de modele Continental GT.

Noutăţi pentru Flying Spur:

 • Noua configurație cu patru locuri beneficiază de o consolă lungă care se întinde de la consola frontală până în spate. Configurația cu patru locuri aduce în locul banchetei din spate două scaune individuale, profilate, cu o serie de reglaje corespunzătoare. Consola centrală include o carcasă nouă pentru telecomanda cu ecran tactil de 5 inci, suporturi pentru pahare duble și un spaţiu depozitare suplimentar. Cotiera din spate include un finisaj metalic luminos și ascunde două porturi USB, dar și o priză de alimentare de 12V. Apropo, cotiera poate fi încălzită, cu opțiunea de a fi instalată în ea un panou de încărcare wireless pentru telefoanele compatibile.
 • Opţiunea de cusături în cruce, realizate manual, prezintă atenția la detalii și înalta calificare a meşterilor care lucrează la fabrica Bentley din Crewe. Procesul durează 18 ore de muncă pentru un artizan și necesită 11.100 de cusături realizate manual pentru o singură cabină. Firul unic folosit a fost conceput pentru a fi extrem de durabil și utilizează coloranți speciali pentru a menține culoarea sa pentru întreaga durată de viață a vehiculului. Lungimea totală a firelor utilizate este de 115 metri (per habitaclu de maşină), echivalentul înălţimii Big Ben-ului.
 • Cu opţiunea de a comanda o tapiţerie din piele semi-anilină nu numai că există beneficii de a avea o piele mai moale, cu o senzaţie de pluş, dar şi grosimea redusă a finisajului înseamnă că mai puține tratamente de prelucrare sunt necesare. Pielea este folosită special pentru inserțiile scaunelor și are un aspect mai natural care scoate în relief granulația materialului. Este, de asemenea, mai respirabilă datorită grosimii reduse și este deosebit de benefică în ţări cu o climă fierbinte.
 • Mesele compacte acționate electric, montate în spătarele scaunelor frontale, pot fi deschise cu o singură apăsare de buton. Masa acoperită cu furnir coboară singură, se auto-nivelează și dezvăluie o suprafață împodobită cu piele, cu o adâncitură dedicată pentru un stilou sau stylus. Ținând apăsat butonul de comandă poate elegant reveni la poziția sa de origine.
 • Inserțiile cu furnir de pe panourile interioare are uşilor spate, care completează mesele menţionate anterior, pot fi specificate pentru a accentua liniile de styling care curg din fața în spatele cabinei.
 • Un nou volan este introdus ca o dotare standard, având o formă şi un profil revizuit. Noul volan include senzori capacitivi pe toată janta, permițând volanului să detecteze momentul în care este ținut – o nouă măsură de siguranță vitală pentru sistemele semi autonome de asistență pentru șofer, în care noua legislație prevede că șoferii trebuie să păstreze contactul cu volanul în orice moment atunci când mașina este în mișcare. Designerii Bentley au profitat, de asemenea, de această ocazie pentru a revizui scindarea culorii volanului, adăugând şi o ramă la baza spiței verticale care a fost remodelată.
 • Două noi finisaje tehnice în loc de furniruri din lemn contemporane sunt acum disponibile pentru cabina noului Flying Spur, completând performanța și tehnologia. Se poate alege un finisaj tehnic din fibră de carbon lucioasă, oferind o suprafață geometrică “fără sudură”, care curge în jurul cockpit-ului de la o ușă la alta. În mod similar, finisajul uimitor Côtes de Genève, inspirat de tratamentul de prindere a prafului prelucrat cu precizie, folosit de cele mai bune ceasuri, este acum disponibil pentru a completa consola centrală.
 • Paleta de culori pentru caroserie a fost completată cu trei nuanţe noi – Viridian (metalizată), Patina şi Snow Quartz (perlată în trei straturi) – mărind numărul total al acestora, în afară de cele individuale, până la 62! Paleta completă extinsă de culori devine disponibilă acum, inclusiv finisajul satinat şi vopselele perlate Bentley Mulliner, precum și potrivirea completă a culorilor la cerere.
 • Împreună cu noile culori ale caroseriei și ca răspuns la feedback-ul clienților, matricea principală a grilei radiatorului poate fi specificată acum, astfel încât toate zonele grilei frontale să poată fi selectate cu un finisaj cromat luminos.
 • Atunci când se optează pentru Blackline Specification, care înlocuiește toate elementele cromate de la exterior cu unele negre lucioase, peste 75% dintre clienții de Continental GT selectează jante negre. Pentru a oglindi această opțiune pentru Flying Spur, Bentley introduce o jantă neagră lucioasă și o versiune care combină culoarea neagră cu cea argintie rezultată din polişare.

Noutăţi pentru Continental GT:

 • Devin disponibile cele trei culori menţionate mai sus pentru Flying Spur.
 • Acoperişul panoramic devine disponibil pentru coupeurile V8, pe lângă cele cu motoare W12.
 • Odată cu adăugarea acoperișului panoramic de sticlă și a vopselelor suplimentare pentru caroserie, Bentley spune că numărul de configurații posibile a maşinii continuă să crească, depășind aproape 10 miliarde de variații pe care un client le poate personaliza conform gusturilor sale!
 • Noul pentru Continental GT este şi volanul sus menţionat, la fel fiind o dotare standard.

Iti place articolul?