in ,

(foto) BMW a arătat noua generaţie Seria 5 în timp ce îi filma modelul 3D

Compania BMW a anunţat că la uzina din Munchen a fost introdus un sistem de vizualizare computerizată a viitoarelor modele.

Instalaţia se deosebeşte de cele vechi prin capacitatea de a-şi îndeplini funcţia mult mai repede şi mai precis, fiind capabilă să identifice abaterile minime, având în memorie o machetă precisă a maşinii scanate.

BMW Seria 5 scanare 3D_1

Atunci când este creat prototipul caroseriei, aceasta trebuie să se potrivească cât mai mult posibil de așa-numitul model matematic. După asamblare, construcţia de probă este dusă într-o cameră specială, acolo unde robotul o analizează şi îi scanează fiecare milimetru.

Vezi şi: (foto) BMW se activizează. Ne arată noua Seria 5 în ianuarie 2017, iar la Paris va fi adus noul X2

BMW Seria 5 scanare 3D_2

BMW mai spune că el este primul constructor de maşini care are doi roboţi de acest gen în loc de unul singur. Acest lucru înseamnă că inginerii vor putea primi rezultatele mai rapid şi mai precis.

De asemenea bavarezii menţionează că noua generaţie BMW Seria 5 va fi primul automobil care este creat cu ajutorul noii tehnologii.

BMW Seria 5 scanare 3D_3

Şeful departamentului analiză geometrică şi tehnologii de măsurare a BMW, Eduard Obst, a spus că este foarte mulţumit de noul sistem.

“Putem dintr-o singură mişcare să scanăm toată maşina. Nu mai trebuie acum să ne ocupăm de citirea informaţiilor din diferite unghiuri şi după care să le punem la un loc. Acest scaner de generaţie nouă înseamnă economie de timp şi o creştere a nivelului calităţii în procesul de producţie al automobilelor”, a spus Obst.

BMW Seria 5 scanare 3D_4

Premiera mondială a noului BMW Seria 5 ar putea avea loc la Salonul Auto de la Detroit, în luna ianuarie a anului 2017.

Vezi şi: (video) Va fi mai puternic decât concurenţii? Noul BMW M5 a ieşit la teste pe Nurburgring

BMW Seria 5 scanare 3D_5

BMW Seria 5 scanare 3D_6

BMW Seria 5 scanare 3D_7

BMW Seria 5 scanare 3D_8