in , ,

(foto) BMW M4 GTS este noul safety car al campionatului german DTM

Compania BMW a prezentat noua maşină de siguranţă pentru campionatul german DTM. În locul unui coupe obişnuit M4, a fost pus cea mai extremă versiune a sa – M4 GTS. În prezent acesta este cel mai rapid sportcar din gama mărcii.

BMW M4 GTS DTM_02

De maşina de serie, aceasta se deosebeşte prin prezenţa în habitaclu a unei staţii radio pentru a ţine legătura cu participanţii curselor. Totodată, a fost instalat un girofar special, iar pe caroserie au fost lipite autocolante.

În acelaşi timp, au fost păstrate câteva elemente unice care deosebesc M4 GTS de un M4 obişnuit: splitterul vopsit în culoare portocalie, cuşca de protecţie şi jantele “666 M star”.

Citeşte şi: (foto/video) Arată fenomenal. BMW a prezentat noul Safety Car pentru sezonul 2016 a MotoGP

Ca şi pe versiunea de serie, sub capotă se află un motor de 3.0 litri twin-turbo, cu 500 de cai putere. Modelul accelerează până la 100 de km/h timp de 3.8 secunde, iar viteza maximă este egală cu 305 km/h.

Coupeul a completat lista celor mai rapide 30 de automobile care au parcurs circuitul Nurburgring. Rezultatul înregistrat a fost de 7 minute şi 27.88 secunde.

Vezi şi: În viraje, cu 200 de km/h. BMW M4 GTS a bătut timpul câtorva supercaruri pe Nurburgring (video)

Vezi şi: (video) Întrecere neobişnuită pe circuitul unde a avut loc Marele Premiu al Bahrainului