in ,

(foto) BMW a prezentat oficial ediţia limitată a sedanului M5 Competition Edition

Marca bavareză BMW a prezentat o ediţie specială şi limitată a sedanului M5, numită Competition Edition. În total se planifică a fi asamblate 200 de exemplare, care vor fi dotate cu motoare V8 twin-turbo modernizate.

BMW M5 Competition Edition_1

După cum am menţionat mai sus, motoarele de sub capota acestor maşini sunt cu opt cilindri şi au un volum de 4.4 litri. Inginerii au lucrat pentru a creşte presiunea în turbine şi au resetat unitatea de control electronic, pentru ca într-un final agregatul să ofere 592 CP şi 700 Nm de cuplu.

BMW M5 Competition Edition_3

Un motor asemănător a fost instalat şi pe sedanul jubiliar BMW M5 30 Jahre edition.

Potrivit informaţiilor publicate de BMW, M5 Competition Edition este capabil să accelereze până la 100 de km/h timp de 3.9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

BMW M5 Competition Edition_4

Sedanul exclusiv are deja printre dotările de bază pachetul M Competition Package şi este înfrumusețat cu toate elementele de carbon care pot fi instalate odată cu pachetul M Performance.

BMW M5 Competition Edition_6

Plus la toate, automobilul performant a primit nişte jante unice de 20 de inci, o grilă neagră a radiatorului, nişte mecanisme de frânare eficiente care pot fi vopsite în diverse culori, stabilizatoare modificate, arcuri şi amortizoare mai dure şi un diferenţial cu alunecare limitată care poate fi setat.

În habitaclul lui BMW M5 Competition Edition este folosită o tapiţerie de o calitate superioară (Merino), cusături de o culoare care le scot în contrast, inscripţii speciale cu denumirea maşinii, un sistem audio premium de la Bang & Olufsen şi multe alte bunătăţi.

BMW M5 Competition Edition_2

Preţul unui exemplar, în Germania, începe de la 129.500 de euro.

BMW M5 Competition Edition_5