in ,

(foto) BMW testează noua decapotabilă de top pe pământurile aride din Valea Morţii, SUA

BMW îşi continuă ofensiva de produse în segmentul de lux cu dezvoltarea unei noi variante de model pentru noul BMW Seria 8. Odată cu testele funcţionale şi drive testele intensive între Las Vegas şi Valea Morţii din SUA a început faza critică a dezvoltării de serie pentru noul BMW Seria 8 Cabriolet.

Rezultatele aşa-numitelor teste în climă caldă din vestul SUA oferă informaţii importante cu privire la siguranţa funcţională a componentelor mecanice şi electronice în condiţii meteorologice extreme.

BMW Seria 8 Cabriolet teste 6

Temperaturile de peste 50 de grade Celsius, formaţiunile de praf extreme la marginea deşertului, traficul aglomerat de pe Las Vegas Strip, traseele de macadam din jurul Muntelui Whitney şi călătoriile pe distanţe lungi între coasta Pacificului şi Munţii Stâncoşi caracterizează programul de teste provocator pentru noul BMW Seria 8 Cabriolet în drumul spre maturitatea versiunii de serie.

Cu siguranţă, Death Valley nu oferă condiţiile meteorologice ideale pentru un cabriolet. Cu toate acestea, căldura şi seceta excesivă a parcului naţional din Deşertul Mojave au creat condiţiile ideale pentru un test serios cu totul special.

În interiorul prototipului BMW Seria 8 Cabriolet care anterior stătuse mai multe ore în soarele arzător, inginerii BMW verifică electronica de bord, sistemul hi-fi, senzorii şi camerele pentru sistemele de asistare a conducătorului, afişajele pentru noul sistem de operare BMW 7.0, funcţiile de conectivitate, reglajul scaunelor şi, în cele din urmă, control automat al climatizării.

Vezi neapărat: (foto) Debutează până în 2019? Noul BMW Seria 8 Cabriolet a fost surprins fără camuflaj

BMW Seria 8 Cabriolet teste 5

Călătoria prototipului camuflat la Hoover Dam reprezintă o provocare suplimentară pentru electronica automobilului. Undele electromagnetice foarte puternice de la turbinele hidrocentralei instalate acolo reprezintă obstacolul final pentru insensibilitatea sistemelor electronice la sursele externe de interferenţă.

Mai mult, pe drumurile nesfârşite de-a lungul stepei şi prin legendarul Death Valley, rezistenţa la praf a soft topului multistratificat şi mecanismul acoperişului sunt testate intens. Provocările depăşite de evaluatori şi automobil deopotrivă creează baza pentru o formă nouă de plăcere a condusului decapotabil în segmentul de lux.

BMW Seria 8 Cabriolet teste 8

Noul BMW Seria 8 Cabriolet combină eleganţa, exclusivitatea şi personalitatea cu dotările cu echipamente de ultimă oră în domeniile asistării conducătorului, funcţionării şi conectivităţii. Mai mult, caracterul fascinant al automobilului este îmbunătăţit de tehnologia de înaltă calitate a propulsiei şi a suspensiei, cu care BMW Seria 8 Coupe a redefinit deja plăcerea condusului sportiv în segmentul de lux.

Testele în climă caldă au acelaşi nivel de semnificaţie pentru dezvoltarea de serie a noului BMW Seria 8 Cabriolet ca şi programul de la Centrul de Teste Hibernale din Arjeplog (Suedia), precum şi testele intensive din poligonul BMW Group din Miramas (sudul Franţei) şi de pe Nurburgring. Doar după parcurgerea a mii de kilometri, dezvoltatorii au siguranţa că modelul decapotabil BMW Seria 8 pe care îl trimit pe şosele este un adevărat dream car conceput pentru segmentul de lux.

Noua decapotabilă de top şi-ar putea face debutul public mai devreme decât se aştepta, chiar în octombrie la Salonul Auto de la Paris.

Vezi şi: (foto) Cum arată în nivel de echipare de bază şi cât costă noul BMW Seria 8 Coupe în Moldova

buton subscribe

GALERIE FOTO: