in ,

(foto) Brutal sau sportiv. Pickup Design modifică frumos noul Mercedes-Benz X-Class

Subdiviziunea Pickup Design a atelierului polonez de tuning Carlex Design a pregătit două proiecte în ediţii limitate pentru primul pick-up de lux Mercedes-Benz X-Class. Noutăţile au fost numite EXY Off-road şi EXY Urban, dându-se de înţeles destinaţia acestor maşini sau unde se vor putea folosi mai mult.

Vezi şi: (foto) Noul brand Pickup Design lansează ediţia limitată a modelului Toyota Hilly

Versiunea Mercedes-Benz X-Class EXY Off-Road arată foarte brutal şi pregătită pentru a face faţă oricărui tip de teren accidentat, datorită roţilor pentru off-road şi a suspensiei modificate care a mărit garda la sol a maşinii.

La exterior, X-Class a devenit mai lat datorită unei serii de elemente de protecţie/estetice din plastic dur care au apărut pe aripi, pe capotă, pe lateral, în partea posterioară, iar unele din metal suplimentare există dedesubt. Caroseria maşinii este camuflată cu mai multe autocolante şi o vopsea verde închisă.

La acestea se mai adaugă un suport cu nişte LED-uri montat pe acoperiş, un troliu încorporat în bara de protecţie şi dacă tot nu intervine sub capota maşinilor modificate, Pickup Design oferă în calitate de opţiune un dispozitiv care modifică timbrul sunetului generat de eşapament şi îl face asemănător unei maşini cu motor V8.

Chiar dacă pachetul Off-Road are menirea de a sublinia posibilităţile utilitare ale lui X-Class la exterior, atunci habitaclul nu este nici pe aproape unul practic. În stilul atelierului, acolo domină tapiţeria din piele, inserţii din fibră de carbon, un volan modificat, covoraşe noi şi altele.

Pentru cei care au un stil de viaţă mai liniştit, Pickup Design a pregătit programul Urban. Un astfel de X-Class are dimpotrivă o suspensie care i-a micşorat garda la sol şi nişte jante masive de 22 de inci. Kitul exterior aerodinamic nu a mărit maşina în dimensiuni cum s-a putut vedea anterior, însă în schimb dispune de mai multe elemente făcute din fibră de carbon.

Printre opţiuni se poate comanda acel dispozitiv pentru modificarea sunetului eşapamentului, dar şi mecanisme de frânare carbono-ceramice!

În cabina lui Mercedes-Benz X-Class EXY Urban au fost instalate pentru pasagerii din faţă nişte scaune sport de la Recaro, tapiţate cu piele de culoare bordo, prezentă şi pe uşi, volan, partea superioară a consolei centrale, covoraşe, etc. Toate se combină de minune cu nişte cusături contrastante, inserţii din fibră de carbon, logouri şi desene care ies în relief.

Vezi şi: (foto) Pickup Design va construi doar 500 de exemplare Volkswagen Amarok AMY

Fiecare din cele două proiecte vor exista într-un tiraj de 999 exemplare. Preţul de start porneşte de la 13.995 şi 16.995 de euro respectiv şi poate fi aplicat pe orice X-Class pus la dispoziţie de client.

Iti place articolul?