in

(foto) Bugatti s-a gândit să ofere o nouă opţiune pentru hipercarul Chiron – Sky View

Bugatti s-a gândit să ofere o nouă opţiune pentru hipercarul Chiron şi aceasta este deja disponibilă pentru a fi comandată. Se numeşte Sky View şi reprezintă un acoperiş făcut parţial din sticlă.

Chiron Sky View este compus din două panouri de sticlă, fiecare având dimensiunea de 65×44 cm şi fiind poziţionate deasupra scaunului şoferului şi pasagerului din dreapta. Aceste panouri au o structură laminată nou dezvoltată, cu sticlă subțire și cu patru straturi intermediare.

Fiecare strat îndeplinește cerințe individuale. În primul rând este redus zgomotul nedorit al vântului, iar în al doilea rând radiația infraroșie este reflectată în afara vehiculului pentru a asigura un confort termic maxim. În plus, geamurile sunt umbrite pentru a preveni efectele orbitoare și pentru a proteja intimitatea ocupanților. 

În cele din urmă, radiațiile ultraviolete dăunătoare (UVA și UVB) sunt filtrate. Ca efect secundar, designul laminat îmbunătățește rigiditatea panourilor de acoperiș. Sunt menținute proprietățile structurale remarcabile ale lui Chiron, inclusiv rigiditatea totală a vehiculului şi siguranța la impact.

În comparație cu un Chiron cu un acoperiș standard, Chiron Sky View oferă de asemenea 2.7 centimetri de spaţiu suplimentar deasupra capului, ceea ce constituie un avantaj pentru clienţii mai înalţi.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Noul Bugatti Chiron Sport, prima maşină cu ştergătoare cu braţe din carbon

Bugatti intenționează să prezinte opţiunea Sky View în cadrul Monterey Car Week din Califonia, la sfârşitul lunii august. Tot acolo vom vedea şi noul Chiron Divo.

Contactaţi de AutoBlog.MD, reprezentanţii Bugatti nu au dorit să ne comunice costul opţiunii pentru că asta o pot afla doar clienţii, însă cel mai probabil se ridică la câteva mii de euro. De asemenea am aflat că un asemenea acoperiş nu mai poate fi instalat pe maşinile deja asamblate, ci pe cele care urmează a fi.

Amintim că la sfârşitul lunii mai a anului curent Bugatti a anunţat că a construit abia 100 de exemplare din 500 preconizate, însă numărul automobilelor care sunt deja comandate depăşeşte jumătate din tiraj. Astfel, clienţii care îşi aşteaptă maşina pot opta pentru Sky View.

Vezi şi: (video) Documentar: Cum a fost construit noul Bugatti Chiron

What do you think?