in ,

(foto) Ca să impresioneze europenii? Un AURUS Senat a fost văzut în Belgia, înmatriculat tot acolo

În spaţiul online au apărut nişte fotografii interesante cu noul AURUS Senat. Un exemplar de culoare albă a fost surprins înmatriculat cu numere europene, mai exact unele belgiene, rulând pe un drum din aceeaşi ţară din Europa de Vest.

Judecând după indicatorul rutier care apare în cadru, mașina a fost văzută în apropierea sub-municipalităţii Blanden, la circa 30 de km de Bruxelles.

FOTO: vk.com

Ce făcea nou automobil premium rusesc pe acolo este un mister. Nu este exclude că efectuează teste pe drumurile publice, asta pentru că anterior s-au mai văzut AURUS-uri înmatriculate în afara Rusiei, de exemplu în Suedia, când s-au organizat nişte teste de iarnă cu implicarea primului SUV AURUS – Komendant.

Mai este interesant să notăm faptul că Suedia, ca şi Belgia, fac parte din Uniunea Europeană şi testele făcute de AURUS aici ar însemna că se producătorul auto rus adaptează inclusiv unitatea de propulsie a modelului Senat.

De ce ar face-o? Răspunsul e simplu: pentru că, pentru piaţa din Federaţia Rusă motorul V8 al maşinii corespunde normelor Euro 5, în timp ce în Europa, dacă vrea să-şi lanseze operaţiuni de vânzări, va trebui să aibă produse care să respecte cel mai nou standard Euro 6d, inclusiv pentru a evita amenzi.

FOTO: vk.com

Amintim că AURUS Senat este prima mașină de talie Executive creată în Rusia după prăbușirea URSS. A fost dezvoltată de la zero de către Institutul NAMI al FGUP în cadrul proiectului de stat “Platforma modulară unificată” (EMP). Sub capotă se ascunde un V8 de 4.4 litri pe benzină (598 CP), o transmisie automată în nouă trepte, un motor electric între primele două, dar şi un sistem de tracţiune integrală.

În prezent modelul este exploatat oficial doar de servicii şi instituții de stat de la Moscova, iar în vânzare cu amănuntul ar trebui să apară în 2021, cu un preţ de start minim de 18 milioane de ruble.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Iti place articolul?