in , , ,

(foto) Calendarul principalelor premiere Renault dintre anii 2018 şi 2023

După o încetinire remarcată în 2018, datorită lansărilor numeroase din 2015-2016 (Espace 5, Talisman, Megane 4Scenic 4, etc), programul de premiere al Renault va prinde din nou un ritm accelerat. Într-un interval de doi ani vor fi anunțate modelele Clio 5, Kangoo 3, ZOE 2 și Captur 2, alături de motorizări hibride şi platforme noi.

Cel puţin aşa arată ofensiva mărcii franceze într-un calendar secret publicat de revista L’argus.

calendar premiere Renault

Potrivit informaţiilor, nu trebuie să ne aşteptăm la mari premiere în cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă. Acolo urmează să ne fie arătat cel mai probabil un nou concept, dar şi modelul facelift al crossoverului Kadjar. Acesta va suporta o serie de modificări estetice (bare de protecție restilizate, faruri modernizate, un nou sistem de navigaţie, etc), alături de noi propulsoare care vor corespunde normelor de emisii.

Înainte de Kadjar facelift va mai exista o premieră: Renault arată în prima imagine oficială noul crossover global care va fi produs în Rusia

Iată cum ar putea arăta în baza unor imagini spion:

Va urma un facelift şi pentru modelul compact Twingo. Premiera acestuia este aşteptată în luna decembrie sau la începutul anului viitor.

Iată cum ar putea arăta şi acesta, comparativ cu actualul (maşina roşie):

Anul 2019 va începe cu o fanfară pentru Renault, prin prezentarea noului Clio 5 la Salonul Auto de la Geneva în martie. Bestseller-ul mărcii va ajunge pe piaţă deja în luna mai. Maşina va avea o nouă platformă şi un interior modernizat care va conţine şi materiale mai calitative.

O altă noutate majoră este apariția unei versiuni hibride a noului Clio la sfârșitul anului 2019.

Vezi şi: (foto) Noul Renault Clio va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris. Iată cum ar putea arăta

În paralel, modelele Espace și Talisman vor fi actualizate la începutul anului și vor primi noi motoare. La fel se va proceda şi în cazul lui Megane pe la mijlocul lui 2019.

La un an după lansarea noilor Citroen Berlingo și Peugeot Rifter, Renault va comercializa cea de-a treia generație Kangoo în toamna anului 2019, un proiect care a fost colaborat intens cu Mercedes-Benz. Iar la sfârșitul anului 2019 – începutul anului 2020, noua generaţie a electromobilului ZOE va intra pe piaţă cu o bază tehnică fără precedent – platforma numită CMF-EV.

Vezi şi: (video) Test Drive: Renault ZOE – cu mașina electrică prin Chișinău

Renault Zoe e sport concept 9
Renault Zoe e-sport concept

În primăvara anului 2020 va fi lansat noul Renault Captur, dezvoltat pe baza lui Clio 5 și Nissan Juke 2 (model care va apărea în 2019). Crossoverul compact al francezilor va fi disponibil şi cu o unitate de propulsie plug-in hybrid. În acelaşi an ar trebui să vedem şi versiunea R.S. a noului Clio, despre care se zvoneşte că va avea o motorizare hibridă.

Anul 2021 va fi ocupat de premiera noului Kadjar, model pe care Renault a decis să-l înlocuiască decât să-l modernizeze prin investiţii continue. Acesta va sosi după un an de la premiera noului Nissan Qashqai 3, cu care va împărți baza tehnică. Se prevede să aibă motoare pe benzină, motorină şi unităţi hibride.

În vara anului 2022 va apărea noul Renault Megane. Din punct de vedere tehnic, va fi o evoluție a modelului actual şi va fi de asemenea o maşină hibridă.

Colegii noştri din Franţa mai afirmă că modelul Espace nu va mai primi o a şasea generaţie, asta pentru că îi va lua locul noul Koleos 3 în 2023, SUV care va fi disponibil cu cinci sau şapte locuri pentru pasageri. Scăderea vânzărilor pe piaţa monovolumelor va afecta și familia Scenic, care va continua să existe doar într-o singură caroserie.

buton subscribe