in ,

(foto) Câţi mai urmează? În ultimele 24 de ore au fost înlăturați de la volan 15 şoferi băuţi

În scopul diminuării numărului de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic, șeful Inspectoratului General al Poliție, Sergiu Paiu, a dispus intensificarea activităților de prevenire a accidentelor rutiere pe traseele țării.

În context, în ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică a IGP, au întocmit 291 de procese verbale pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră , cel mai multe încălcări fiind comise de șoferii care au depășit limita de viteză – 274 la număr.

De asemenea, un total de 15 șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind depistați în stare de ebrietate, doi dintre care au refuzat testarea alcoolscopică!

În contextul celor spuse, mai aflaţi că ieri, 24 august curent, în intervalul orelor 13:00-16:00, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică au organizat un filtru la intrare în orașul Căușeni pentru depistarea șoferilor care încalcă RCR. Prin el s-au verificat peste 200 de automobile.

În total s-au aplicat 47 de sancțiuni, cu acordarea a 127 de puncte de penalizare, cele mai grave încălcări comise de șoferi fiind: depăşirea limitei de viteză de către 34 de şoferi, în timp ce unul a rămas fără permis de conducere după ce a fost găsit având o concentrație de 0,19 mg/l în aerul expirat.

Printre alte încălcări comise de șoferi se numără nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere, încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Alți 44 de conducători auto care au fost depistați cu abateri rutiere înregistrate de camerele video au primit citații de prezentare la SMDTR al INSP.

Inspectoratul General al Poliție solicită repetat cetățenilor să sesizeze despre toate cazurile care pot pune în pericol viața și sănătatea participanților în traficul rutier, apelând la numărul de telefon 112.

Se mizează pe responsabilitatea fiecărui conducător auto, pe un comportament respectuos și adecvat între participanții din trafic și pe respectarea Regulamentului Circulației Rutiere.

Polițiștii de patrulare nu vor tolera cazurile în care șoferii își permit să încalce Regulamentul Circulației Rutiere și vor întreprinde toate măsurile pentru neadmiterea acestora pe viitor.

Fiți prudenți, viața primează! Poliția este la datorie și este de partea celor care respectă Regulamentul Circulației Rutiere.