in

(foto) Cea mai puternică şi rapidă decapotabilă cu patru locuri din lume a fost creată de Brabus

Atelierul de tuning Brabus a prezentat în cadrul maratonului de 24 de ore de la Le Mans o versiune specială a decapotabilei Mercedes-AMG S 63. Nemţii spun că aceasta e cel mai puternic cabrio cu patru locuri din lume.

BRABUS 850 6.0 Biturbo Cabrio_19

Ce au făcut specialiştii pentru ca maşinii să-i fie acordat un astfel de titlu? În primul rând, volumul standard al motorului V8 biturbo a crescut de la 5.5 la 5.9 litri. Au fost schimbate: arborele cotit, sistemul de injecţie şi cel de evacuare a gazelor, alături de unitatea de control electronic a motorului care a fost resetată.

Rezultatul: puterea agregatului a crescut de la 585 la 850 de CP.

Fiind cuplat la o transmisie automată cu şapte rapoarte, acesta poate împinge decapotabila cu tracţiune integrală până la 100 de km/h timp de 3.5 secunde. Chiar dacă viteza maximă este limitată electronic la 350 de km/h, cei de la Brabus au instalat un vitezometru “tradiţional” care arată o cifră maximă de 400 de km/h.

BRABUS 850 6.0 Biturbo Cabrio_06

Totodată, a fost schimbată suspensia care a permis micşorarea gărzii la sol cu 15 mm.

Pe lângă modificările tehnice, s-a schimbat câte ceva la exterior şi interior. Au apărut noi jante şi bare de protecţie cu elemente din fibră de carbon. În habitaclu au fost instalate nişte praguri şi pedale din aluminiu cu inscripţia Brabus. Nu lipseşte pielea de cea mai bună calitate.

Atelierul propune clienţilor să cumpere maşina gata modificată sau să modifice una standard. Preţul lucrărilor nu a fost menţionat, însă cel de start pentru un S 63 Cabrio începe în Germania de la 187.454 de euro.

Iti place articolul?