in ,

(foto) Cei care vor conduce un Aston Martin Valkyrie se vor simţi cu adevărat ca într-un monopost F1

Compania Aston Martin a prezentat varianta pre-serie a hipercarului numit Valkyrie, pe care l-a dezvoltat împreună cu Red Bull, şi a dezvăluit o serie de informaţii interesante despre acesta.

Cel mai curios a fost să aflăm că şoferul şi pasagerul din dreapta vor avea o poziţie neobişnuită în habitaclu, asemănătoare cu cea dintr-un monopost folosit în Formula 1 şi asta pentru că pedalele şi respectiv picioarele oamenilor vor fi poziţionate mai sus decât în automobilele tradiţionale.

Modelul pre-serie a suferit modificări şi la capitolul design exterior. Spre deosebire de prototipul care l-am văzut acum un an, maşina descrisă în acest articol are blocuri optice cu LED-uri, un singur ştergător pentru parbriz, dar şi câteva guri de aerisire largi în partea frontală a caroseriei şi pe aripi.

Inginerii Aston Martin spun că elementele aerodinamice suplimentare au permis mărirea considerabilă a forţei de apăsare a automobilului. Designul per ansamblu corespunde în proporţie de 95% cu ceea ce vom vedea pe maşina de serie.

După cum v-am spus, habitaclul este dedicat doar pentru doi pasageri, iar spaţiul de acolo, după cum menţionează Aston Martin, va fi suficient pentru o persoană cu practic orice complexiune. Scaunele vor fi montate exact pe monococ, iar forma celui dedicat şoferului va fi făcută după silueta exactă a şoferului. Centuri de siguranţă în patru puncte vor exista standard, iar opţional se vor oferi unele cu şase puncte de prindere.

Vezi şi: (video) Fiecare proprietar al hipercarului Aston Martin Valkyrie va fi scanat 3D. Iată de ce

Volanul va putea fi scos, exact cum se poate face pe majoritatea maşinilor din autosport. Pe acesta vor fi montate toate butoanele necesare şi un ecran OLED pentru afişarea celor mai importante informaţii despre funcţionarea lui Valkyrie. Mai mult, în preajma montanţilor A, în habitaclu, vor exista alte două ecrane pe care vor fi afişate imagini video de pe două camere, asta pentru că hipercarul nu va avea oglinzi retrovizoare.

Aston Martin mai spune că a încercat să facă noul automobil cât mai uşor posibil. Doar blocurile optice cântăresc cu 30-40% mai puţin decât cele mai uşoare care sunt disponibile pe vreun supercar Aston Martin de serie.

Mai mult, constructorul britanic a considerat că logoul tradiţional Aston Martin de pe “capotă” este prea greu, iar înlocuirea lui cu un simplu abțibild ar fac de ruşine statutul hipercarului. De aceea, emblema a fost făcută printr-o decapare chimică a aluminiului. Astfel, aripile au o grosime de doar 70 de microni, ceea ce este cu 30% mai subţire decât un fir de păr uman şi cu 99.4% decât un logo obişnuit Aston Martin.

Vezi şi: (foto) Tenismena Serena Williams a pozat lângă un Aston Martin Valkyrie în variantă pre-serie

Aston Martin Valkyrie este construit pe baza unui şasiu făcut din fibră de carbon şi va fi pus în mişcare de o unitate de propulsie hibridă, care are la bază un V12 de 6.5 litri (1.000 de CP). La acesta se va mai adăuga un sistem de recuperare a energiei, care va mai aduce alţi 130 de CP. Greutatea totală a maşinii va fi egală cu 1.030 de kilograme.

Se mai ştie că hipercarul britanic va putea accelera de la 0-320 de km/h în 10 secunde, iar pentru oprirea completă de la această viteză îi va trebui doar cinci secunde.

Vezi mai multe: Hipercarul produs de Aston Martin şi Red Bull va avea un motor unic

Iti place articolul?