in ,

(foto) Cel mai puternic pick-up Mercedes-Benz X-Class va fi prezentat la Geneva şi are un preţ de start

Mercedes-Benz va aduce la Salonul Auto de la Geneva, printre multitudinea de automobile, cea mai puternică versiune a primului său pick-up – X-Class.

Dacă iniţial această maşină care a fost construită pe baza modelului Nissan Navara, a fost prezentată cu agregate japoneze, acum noul X 350 d 4MATIC dispune doar de componente originale de la Mercedes.

Noua versiune X 350 d are sub capotă un V6 de 3.0 litri, care produce 258 de CP (3.400 rpm) şi 550 Nm (1.400-3.200 rpm). Motorul funcţionează în tandem cu o cutie de viteze automată 7G-TRONIC PLUS.

Sistemul de tracţiune este identic cu cel de pe noul G-Class: integral permanent 4MATIC cu un diferenţial asimetric care poate fi blocat. Cuplul este distribuit în raport de 40:60 în favoarea punţii din spate.

Acest pick-up X-Class “prinde suta” în 7.9 secunde şi atinge maxim 205 km/h.

Există trei moduri diferite de funcţionare a tracțiunii integrale: 4MAT pentru o dinamică sporită a vehiculului și 4H pentru o tracțiune îmbunătățită în off-road. Modul 4L (domeniu redus) este, de asemenea, selectabil, cu un reductor de 1:2.9.

Sistemul de tracțiune integrală și suspensia, cu o lungă mișcare a arcurilor și o gardă la sol de până la 222 milimetri, asigură împreună capacități excepționale în off-road. X-Class urcă fără efort în rampe de până la 45 de grade, intră în vaduri de apă de până la 60 de centimetri și își menține poziţia pe suprafeţe cu înclinări de aproape 50 de grade.

 

Pentru X-Class 350 d 4MATIC mai sunt disponibile cinci regimuri de rulare, selectabile printr-un joystick, care schimbă setările motorului, cutiei de viteze şi a sistemului Start-Stop: Comfort, ECO, Sport, Manual şi Off-Road. Opţional se poate comanda un diferenţial spate care se poate bloca 100%.

Un Mercedes X 350 d 4MATIC se va putea deosebi de alte versiuni prin nişte inserţii mari cu inscripții V6 Turbo în zona aripilor. De asemenea în habitaclu va avea padele de comutare a treptelor în spatele volanului.

Modelul nu va putea fi comandat în nivel de echipare Pure, ci doar în două mai superioare: Progressive sau Power, care în depedenţă de dotări pot aduce bare de protecţie în culoarea caroseriei, jante de 17 sau 18 inci, sistem de climatizare THERMOTRONIC în două zone, sistem de acces fără cheie, tapiţerie din piele, blocuri optice cu LED-uri şi multe altele.

Apropo, împreună cu lansarea versiunii de top a lui X-Class, pentru acesta se oferă mai multe accesorii interesante cum ar fi: ralings-uri pe acoperiş, un arc în culoarea caroseriei după cabină, o cortină care se poate strânge sau monta uşor peste benă, etc.

Preţul de start pentru cel mai puternic pick-up X-Class nu va fi unul deloc mic. În Germania va porni de la 53.360 de euro. Comparativ, un model de bază X 220 d costă de la 31.340 de euro.

What do you think?