in

(foto) Cel mai puternic VW Amarok a intrat pe linia de asamblare

VW a început producția modelului Amarok cu un nou motor de top. Pick-up-ul premium dotat cu un V6 puternic va fi asamblat pe linia Volkswagen Commercial Vehicles a uzinei centrale din Hannover.

VW Amarok V6 TDI top 2

Primul model de acest gen este un Amarok Aventura cu o cabină dublă și V6 TDI de 3.0 litri. Unitatea cu șase cilindri produce 258 CP şi vine standard cu o cutie de viteze automată cu opt trepte, dar şi cu un sistem de tracţiune integrală.

Agregatul este unic pentru o maşină din acest segment. Datorită unei funcţii de overboost, pentru o scurtă perioadă de timp puterea poate creşte până la 272 de CP, care se destăinuie la maxim între 3.250 – 4.000 de rpm. Cuplul maxim este de 580 Nm, disponibil complet de la 1.400 de rpm.

Primul exemplar care a ieşit deja de pe linia de producţie este finisat într-o culoare albastră metalică Ravenna Blue şi are un set de jante din aliaj de 20 de inci numite Talca.

Noua specificație a motorului este disponibilă pentru versiunile Amarok Highline și Aventura.

VW Amarok V6 TDI top 1

Amarok-ul cu cel mai puternic propulsor sub capotă are și o serie de modificări vizuale suplimentare: garnitura pentru railings-uri de pe acoperiş, ornamentul montanţilor centrali și tavanul, care vin pe versiunea Amarok Aventura, sunt finisate în nuanţa titanium black. Împreună cu scaunele tapiţate cu piele Nappa în aceeaşi culoare, acestea produc un aspect foarte armonios, atrăgător.

În plus, vopseaua metalică Peacock Green, care nu a fost oferită anterior pentru Amarok, este disponibilă exclusiv pentru versiunea Aventura cu noul motor. Opționale sunt două mate: Indium Gray şi Ravenna Blue.

Dotări precum farurile bi-xenon cu lumini de zi pe bază de LED-uri continuă să facă parte din specificațiile standard ale noului Amarok Highline și Aventura cu motor de 258 CP. Pachetul Light & Sight, stergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie, proiectoarele anticeaţă, lămpile de iluminare a curbelor și oglinzile retrovizoare pliabile electric vin standard pe versiunea Aventura și sunt disponibile opţional pe Highline.

Capacul mobil opţional Roll Cover System pentru bena cu o suprafaţă de 2.52 metri pătrați are acum un aspect strălucitor care imită aluminiul. Capacul protejează eficient compartimentul de praf, umiditate și de ochi curioşi. Mărimea benei reprezintă un alt atu al modelului în acest segment.

VW Amarok V6 TDI top 0

Primele modele Amarok cu cea mai nouă specificație a motorului V6 vor fi disponibile în rețeaua de distribuție a vehiculelor utilitare Volkswagen începând cu mijlocul lunii iunie a acestui an. Comenzile au început deja să fie procesate.

În Germania, prețul de start a modelului în versiune Highline porneşte de la 51.384,20 euro cu TVA de 19% inclus, iar Amarok Aventura costă minim 58.072 euro.

Pick-up-ul Amarok poate fi comandat şi cu cel mai slăbuţ motor cu şase cilindri – V6 de 163 CP – în schimbul a 32.076,45 euro.

Vezi şi: (foto) Pickup Design va construi doar 500 de exemplare Volkswagen Amarok AMY

buton subscribe