in , ,

(foto) Cel mai tânăr pilot din istoria Formula 1 şi-a cumpărat prima maşină

Revista elveţiană Blick, alături de o dovadă foto pe contul de Twitter al lui Mark Webber, ne spun că cel mai tânăr pilot din Formula 1, Max Verstappen, şi-ar fi cumpărat propria maşină.

La cei 18 ani ai săi acesta a optat pentru un Porsche 911 GT3 RS. Informaţiile spun că acesta a cheltuit 400.000 de dolari pentru coupeul sport, ceea ce este cu mult peste preţul afişat de Porsche pe site-ul oficial. De exemplu, în SUA, un exemplar costă 176.895 de dolari cu livrare inclusă.

Acum, pentru cel mai tânăr star şi milionar din Formula 1, după transferul său la Red Bull Racing, banii nu sunt o problemă.

Jos Verstappen, tatăl pilotului, a comentat pe marginea acestui caz: “Dacă Max îşi doreşte ceva foarte costisitor, trebuie să îşi ceară permisiune de la noi. Aşa cum a făcut-o şi în privinţa maşinii personale. Însă să ştiţi că Max este foarte responsabil pe drumurile publice”.

911 GT3 RS

Gusturile lui Verstappen junior nu sunt deloc rele. Varianta GT3 RS a supercarului 911 este cea mai rapidă în prezent şi tare îi place să fie condusă pe circuite. Datorită motorului boxer cu şase cilindri care livrează 500 de CP, maşina printre suta de kilometri la oră în doar 3.3 secunde.

Sursa: autoevolution.com