in

(foto) Chinezii de la Aspec Tuning s-au ocupat de sedanul Jaguar XE S

Rar se întâmplă ca vreun atelier de tuning să modifice maşini din gama Jaguar, însă atunci când cineva se apucă să facă asta modelele britanice devin mult mai atrăgătoare.

Un kit de performanţă numit PPJ450 a permis specialiştilor atelierului Aspec din Hong Kong să mărească puterea motorului de sub capota unui Jaguar XE S.

Astfel, celor 340 de cai putere generaţi din V6-le de 3.0 litri, li s-au adăugat alţi 110.

aspec-tuning-jaguar-xe_11

Sedanul a ajuns la un alt nivel de sportivitate, de aceea a avut nevoie şi de un kit exterior aerodinamic corespunzător.

În loc de a fi instalată o nouă bară de protecţie chinezii au construit o inserţie care imită un splitter şi guri de aerisire mai voluminoase.

aspec-jaguar-xe-ppj450-bodykit-18

Spre deosebire de bara de protecţie, capota este absolut nouă şi include guri de aerisire cu inserţii din fibră de carbon.

aspec-tuning-jaguar-xe_4

Pe părţile laterale au apărut corpuri ale oglinzilor retrovizoare din carbon, noi praguri şi jante de 19 inci cu pneuri Pirelli.

Sistemul de frânare a fost supus modificărilor tehnice, după care etrierele au fost vopsite într-o culoare verde deschisă.

Aceeaşi culoare accentuează grila radiatorului şi gurile de aerisire laterale. Difuzorul şi terminaţiile eşapamentului sunt acoperite frumos cu acelaşi material compozit – carbon.

aspec-tuning-jaguar-xe_0

aspec-tuning-jaguar-xe_1

aspec-tuning-jaguar-xe_2

aspec-tuning-jaguar-xe_3

aspec-tuning-jaguar-xe_5

aspec-tuning-jaguar-xe_6

aspec-tuning-jaguar-xe_7

aspec-tuning-jaguar-xe_8

aspec-tuning-jaguar-xe_9

aspec-tuning-jaguar-xe_10

aspec-tuning-jaguar-xe_12

aspec-tuning-jaguar-xe_13

aspec-tuning-jaguar-xe_14

aspec-tuning-jaguar-xe_15

aspec-tuning-jaguar-xe_16