in ,

(foto) Chişinău: Pe strada Puşkin a apărut marcajul pentru banda dedicată transportului public

În centrul capitalei, pe str. Pușkin, a fost aplicat marcajul care delimitează banda rezervată circulației transportului public. Anterior au fost instalate noi indicatoare rutiere.

Marcajul nou este alcătuit din două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag cu inscripția “BUS” (1.17.1), inscripția “BUS” (1.23) și simbolul “bicicletă” (6.6.8)!

Iată câteva clarificări anunţate de viceprimarul Victor Chironda, responsabil de urbanism, privind regimul de funcționare a benzii:

  1. Este permisă intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți, dar este recomandată abținerea de la circulația pe bandă!
  2. Este INTERZISĂ prin semnul “Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda dedicată.
  3. Este INTERZISĂ prin semnul “Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda extremă stângă pe anumite porțiuni unde str. Pușkin este foarte îngustă. Fiți atenți la semnele 3.31.
  4. Oprirea pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor trebuie efectuată de pe banda stângă, preferabil mai aproape de trecerile pietonale, pentru a preveni traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. Același lucru e valabil pentru taximetrele care așteaptă pasagerii.
  5. Parcarea pe str. Pușkin este permisă doar în locurile special amenajate din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare pe str. Pușkin, inclusiv la intrarea în curți, este neregulamentară și pasibilă de aplicarea amenzii.
  6. În premieră pentru Chișinău, banda de carosabil dedicată transportului public este destinată şi cicliștilor. Încurajăm bicicliștii să o folosească, dar vă rugăm să dați dovadă de prudență maximă. Atât șoferii de troleibuze, cât și cei de automobile au nevoie de timp pentru a se obișnui cu prezența bicicliștilor pe carosabil.
  7. Patrulele INSP vor asigura patrularea străzii și începând cu ziua de astăzi vor aplica amenzi pentru încălcarea regimului de parcare pe str. Pușkin.

Această inițiativă face parte din setul de măsuri pentru crearea benzilor dedicate în centrul orașului la care avem și contribuția unui expert internațional grație colaborării cu UNDP/Green City Lab și cu suportul financiar din partea Russia – UNDP Trust Fund.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să respectați noul regim de circulație!

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: