in ,

(foto) Compania NEVS prezintă urmaşii electrici a modelelor Saab 9-3 şi 9-3X

Compania NEVS, cea care deţine drepturile asupra brandului auto suedez Saab, a prezentat modelele actualizate 9-3 şi 9-3X. Acum sedanul şi crossoverul compact nu se vor mai vinde sub denumirea şi logourile Saab, ci au trecut sub marca NEVS.

Motor Authority scrie că noile automobile sunt construite pe baza platformelor folosite de modelele precedente. În acelaşi timp, ambele maşini sunt dotate doar cu unităţi de propulsie electrică, a căror caracteristici sunt ţinute deocamdată în secret. S-a anunţat doar că autonomia de la o singură reîncărcare completă va fi de 300 de kilometri.

Printre dotările disponibile pe electromobile se vor număra, de exemplu: punct de acces Wi-Fi, sistem de primire a actualizărilor OTA, posibilitatea de a urmări nivelul de energie rămas printr-o aplicaţie mobilă, sistem de curăţire şi ionizare a aerului care pătrunde în habitaclu, etc.

Vezi şi: Compania NEVS a renunţat definitiv la producţia maşinilor sub marca Saab

Noile modele 9-3 şi 9-3X vor fi folosite deocamdată în oraşul chinez Tianjin, acolo unde locuiesc 15.5 milioane de oameni, în calitate de maşini pentru serviciile de car sharing.

Maşinile electrice vor fi asamblate în China. NEVS ţine să mai menţioneze că a primit deja cel puţin 150.000 de comenzi pentru aceste maşini de la diverse companii locale.