in , ,

(foto) Compania Polestar a creat cel mai puternic Volvo de serie din istorie

Compania Polestar, atelierul de tuning “de casă” al Volvo, a prezentat un program de modificare al SUV-ului hibrid XC90 T8 Twin Engine. Puterea motorului a fost mărită de la 400 CP şi 640 Nm de cuplu, la 421 de cai putere şi 680 Nm.

Producătorul suedez de automobile spune că astfel a reuşit să construiască cel mai puternic Volvo de serie din istorie.

Volvo XC90 Polestar_13

Unitatea hibridă este compusă dintr-un motor turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care dezvoltă 334 CP, cu 14 CP mai mulţi decât pe motorul standard. Împreună cu agregatul pe benzină lucrează un motor electric, puterea căruia a crescut de la 80 la 87 CP.

Vezi şi: (foto) Atelierul Polestar adaugă un surplus de putere noilor Volvo S90 şi V90

Noutatea este capabilă să accelereze acum până la 100 de km/h timp de 5.5 secunde. Autonomia de drum în regim electric constituie 43 de km, iar consumul de combustibil în regim mixt este egal cu 2.1 litri/100 de km/h! (nu ne-a venit să credem, însă aşa a scris Volvo).

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Volvo a făcut mai puternice modelele S60 şi V60 Polestar

Volvo XC90 by Polestar va reacţiona acum mai rapid la apăsare acceleratorului. Mai mult, cutia de viteze automată cu opt trepte a fost dotată cu o funcţie care va permite menţinerea treptei în viraje, fapt pentru care va fi evitată necesitatea de a o schimba.

Volvo XC90 de la Polestar este disponibil chiar acum pentru comandă în Europa, iar în SUA va apărea abia în luna octombrie a acestui an.