in , ,

(foto) Coreenii de la SsangYong vin la Geneva cu un concept electric al unui viitor SUV compact

Producătorul de automobile sud-coreean SsangYong va prezenta o maşină conceptuală numită e-SIV, alături de noul său pick-up Musso, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul nou, din segment C, indică direcția viitoare a companiei pentru mobilitate, tehnologii noi și dezvoltarea de produse.

SsangYong e SIV concept teaser 0

Modelul e-SIV este catalogat de producător ca un model strategic al mărcii și ilustrează abordarea sa față de viitoarele vehicule electrice, conectivitate și conducere autonomă.

Având o denumire care se descifrează prin Electronic Smart Interface Vehicle, conceptul a fost dezvoltat pentru a demonstra abordarea hotărâtoare a SsangYong în vederea creării unei soluții de mobilitate conectate, împreună cu o conducere autonomă. Compania recunoaște faptul că schimbarea viitoarei mobilități va rezulta doar din interesul pozitiv, angajamentul și experiența consumatorilor, iar e-SIV va fi esențial pentru a ajuta la formarea noii generații de SUV-uri și EV-uri SsangYong.

SsangYong e SIV concept teaser 2

Cu un design compact, echilibrat și dinamic pentru a crea o mașină sportivă de viitor, modelul e-SIV se bazează pe designul selectat pentru SUV-ul din segmentul C de ultimă generație SsangYong. Conceptul este propulsat un motor electric care generează 190 de CP şi are un sistem de încărcare rapidă până la 80% în 50 de minute.

Cu o lungime de 4.460 mm și un ampatament de 2.675 mm, e-SIV are o lățime de 1.870 mm și o înălțime de 1.630 mm. Viteza maximă pe care o poate dezvolta este de 150 de km/h, iar autonomia de la o singură încărcare completă poate atinge 450 de kilometri.

SsangYong e-SIV va deveni al cincilea concept electric prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Modelele anterioare au fost KEV1 în 2010, KEV2 în 2011, e-XIV în 2012 și Tivoli EV-R prezentat la Palexpo în 2015.

SsangYong e SIV concept teaser 1 SsangYong e SIV concept teaser 3 SsangYong e SIV concept teaser 4