in ,

(foto) Costă minim 60000 de euro. Prima casă pe roţi făcută pe baza noului Mercedes-Benz Sprinter

Compania germană La Strada, producător de case pe roţi pe baza mai multor modele de microbuze FIAT, Citroen sau Mercedes-Benz, a prezentat noua generaţie Regent S. Maşina pregătită pentru călătorii este realizată pe baza noului Mercedes-Benz Sprinter şi aduce o serie de dotări interesante.

Vezi şi: (video) Intră, locuieşte şi călătoreşte. VW a prezentat casa pe roţi California XXL Concept

Conversia de calitate premium, precum și utilizarea inteligentă a spațiului, face din La Strada Regent S un companion fiabil și compact. Lungimea totală de 5.93 metri și compartimentul ajustabil al portbagajului îl fac potrivit pentru utilizarea zilnică. 

Numeroase sisteme de asistență, rezervate până acum pentru autoturisme, sunt acum disponibile pentru Regent S. Asistentul vocal permite controlul unei serii de funcţii. Acest lucru nu este doar confortabil, ci şi îi permite şoferului să păstreze privirea la drum şi mâinile pe volan.

Pe volanul ergonomic tapiţat cu piele se operează de asemenea sistemul de control al vitezei de croazieră, care păstrează întotdeauna maşina la o distanță sigură față de o alta din față. Regent S se oprește autonom în momentul în care mașina din față încetinește și accelerează până la viteza prestabilită când drumul este din nou liber. 

Modelul Regent S mai dispune de un sistem de camere video la 360 de grade (rare case pe roţi care au o asemenea dotare), care arată nu numai obstacolul din spatele van-ului, ci și totul în fața acestuia și pe lateral.

Asistenţi la intervenţia vânturilor laterale, la menţinerea activă pe banda de circulaţie, la monitorizarea unghiurilor moarte şi la comutarea automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, dotări apreciate pe modelul anterior, rămân disponibile şi pentru noul model.

Vezi şi: (foto) O casă pe roţi bine aranjată. Atelierul Irmscher va face doar 68 de astfel de Opel-uri Vivaro

Spațiul de locuit într-un Regent S este prevăzut pentru două persoane mature şi un copil. Capacul de deasupra scaunelor din cabină este generos, deoarece compartimentul de deasupra cabinei poate fi îndoit; în acest depozit masa este plasată în siguranță în timpul condusului.

Bancheta este reglabilă în diverse poziții şi este foarte confortabilă cu suportul pentru spătar în formă convexă. Dispune de două centuri de siguranță cu 3 puncte, iar locul de lângă fereastră este echipat cu sistem Isofix cu fixare în partea superioară a scaunului pentru copii. 

Chicineta dispune de o combinație de aragaz cu trei ochiuri şi chiuvetă, precum și un frigider cu un volum de 65 litri, instalat la un nivel convenabil de manipulare. Dulapurile de perete și cinci sertare diferite cu mecanism de închidere moale oferă o mulțime de posibilități de depozitare pentru ustensilele de bucătărie.

Dacă este cerută, o perdea va separa spațiul de locuit de partea din spate a vehiculului cu spațiul de dormit și baie. Două uși deschid accesul la baie, acolo unde există duş, o chiuvetă şi scaun WC.

Sistemul cu discuri Froli și spumă rece din saltelele care vin standard asigură cel mai mare confort la dormit în patul din spate. Alte spaţii pentru depozitarea lucrurilor sunt oferite în opt dulapuri de perete, un dulap pentru haine şi două sertare sub pat.

Casa pe roţi compactă Regent S este potrivită pentru utilizarea zilnică datorită spaţiului ingenios din portbagaj, care dispune de două camere de depozitare la îndemână pentru articole mici, precum și un compartiment pentru două rezervoare de gaz de 11 kg. 

Iar spațiul dedesubtul patului oferă suficient loc pentru alimente sau bagaje. Când partea de mijloc a patului este ridicată și piesa centrală de mobilier luată, “garajul” se mărește cu ușurință și bunurile rezistente pot fi încărcate până în cabină, cum ar fi biciclete sau plăci de surfing. Pe acoperiş se poate instala la comandă un dispozitiv cu ajutorul căruia un alt acoperiş se poate instala afară, în imediata apropiere de maşină.

Casa compactă pe roţi va putea avea sub capotă doar propulsoare noi Euro VI-C CDI cu 163 sau 190 CP. Tracţiunea poate fi spate sau integrală. Preţul de start pentru noul Regent S este de cel puţin 60.000 de euro.

Vezi şi: (video) Un pick-up Ford a fost transformat într-o casă pe roți care costă 1.5 milioane de dolari

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?