in , ,

(foto) Costă peste 13 milioane de lei! Au început, fără premieră, vânzările noului Audi A8 L Security

Pe neaşteptate, filiala rusească a companiei Audi a început vânzările modelului A8 L Security făcut pe baza noii generaţii a berlinei. Curios este că germanii nu au anunţat deocamdată printr-un comunicat de presă noul produs şi nici nu se ştie dacă se va întâmpla.

Oricum, am studiat aproape toate informaţiile disponibile despre model şi iată prin ce este interesant.

Audi A8 L Security 2020 6

Producătorul german menţionează că noul Audi A8 L Security oferă o protecție superbă, combinând nivelurile ridicate oferite de clasa de rezistență VR9 (în conformitate cu standardul VPAM BRV 2009, versiunea 2, ceea ce înseamnă protecţie împotriva gloanţelor perforante în cartuş european de calibru 7,62×51 mm) cu caracteristici speciale de siguranță și securitate.

Zonele transparente, adică toate geamurile de sticlă, îndeplinesc chiar și cerințele din clasa de rezistență superioară VR10 (protecţie împotriva gloanțelor incendiare perforante care au un cartuș de calibru 7,62×54 mm).

În cazul în care este vorba de protecția împotriva efectelor exploziilor, noul Audi A8 L Security respectă standardul ERV 2010, versiunea 2.

Toate acestea, pentru un automobil civil, reprezintă un nivel de protecţie serios!

Audi A8 L Security 2020 2

În ciuda faptului că este dotat cu caracteristici speciale de siguranță și securitate, noul Audi A8 L Security este greu de distins faţă de un A8 L obişnuit, maşină pe care am testat-o chiar recent. Deși designul său prestigios poate atrage atenția, discreția este păstrată în același timp. Celula de siguranță complet blindată, fortificată cu oțel de înaltă rezistență, fibre aramide, sticlă multistrat și un aliaj special de aluminiu, este complet ascunsă vederii.

Audi spune că toate componentele de protecție speciale sunt instalate în Audi A8 L Security în cadrul unei linii de producţie dedicate la uzina sa din Neckarsulm. Aceasta este singura modalitate de a coordona componentele și etapele de fabricație întocmai pentru o securitate cuprinzătoare dintr-o singură sursă.

Într-un proces complex care necesită mai mult de 400 de ore suplimentare de fabricație în comparație cu modelul de serie, tehnicile manuale sunt strâns ajustate cu cele mai recente procese de producție. Acest lucru utilizează în mod optim sinergiile pentru a asigura cele mai înalte standarde de calitate.

La urma urmei, fiecare vehicul este unic. La fel de unic ca proprietarul său, de fapt. Şi aici un apropo: Audi verifică cine doreşte să cumpere o astfel de maşină şi îşi asumă dreptul să refuze comanda!

Şi încă ceva de ştiut. Tehnologiile armelor avansează tot timpul. Pentru experții Audi, acest lucru face dezvoltarea continuă a noilor materiale la fel de esențială ca și testarea lor sistematică. În primul rând, toate materialele utilizate sunt testate pe un poligon de tragere de înaltă securitate și certificate apoi de către Mellrichstadt state Proof House. Apoi, un vehicul făcut cap-coadă este pus în linia de tragere și împușcat din toate unghiurile cu o mare varietate de arme.

Rezultatul: în toate domeniile, noul Audi A8 L Security îndeplinește clasa de rezistență VR9 (în conformitate cu standardul BRV 2009, versiunea 2). Acest lucru a fost certificat de către Mellrichstadt state Proof House. Zonele transparente îndeplinesc chiar și cerințele clasei VR10.

Dar asta nu este încă suficient pentru un vehicul de protecție specială marca Audi: autoritățile naționale de securitate sunt invitate să efectueze teste suplimentare, inclusiv rezistența vehiculului la foc rapid, lunetiști și grenade de mână.

Deoarece teroriștii în mod constant îşi schimbă modul în care atacă, experții în explozii sunt obligați să efectueze teste extinse – cu rezultate de succes. Ca parte a procesului de certificare, acoperișul și corpul maşinii au fost testate pentru rezistența lor la grenade de mână HG 85 și s-au dovedit a fi sigure (în conformitate cu versiunea 2 a ERV 2010). Autoritățile naționale de securitate au efectuat teste suplimentare de explozie care au depășit cu mult criteriile de certificare definite ale standardelor BRV/ERV. Celula blindată a noului Audi A8 L a fost capabilă să reziste și acestora.

În testele efectuate, manechine sunt utilizate pentru a evalua efectele asupra corpului uman. În vehicul sunt plasate până la patru manechine. Accelerația lor în toate direcțiile de mișcare se măsoară în aproximativ 50 de puncte. Un dispozitiv de măsurare a presiunii aerului determină riscul potențial pentru auzul și plămânii pasagerilor. Toate măsurătorile au arătat că armura oferă un grad ridicat de protecție pentru ocupanți în aceste teste de explozie.

Câteva dintre caracteristicile cheie ale automobilului-fortăreaţă:

 • O lungime totală de 5.3 metri.
 • Este numit drept cel mai uşor vehicul blindat din segmentul său – 3.875 kg (maximă posibilă – 4.450 kg)!
 • Şasiul cu punțile, suspensia, amortizoarele, brațele de control și sistemul de frânare au fost modificate selectiv sau chiar complet redezvoltate pentru acest model pentru a se potrivi cerințelor mai dure. Iar reproiectarea sistemelor electronice de control, în comparație cu modelul de serie, înseamnă, de asemenea, că greutatea mai mare a vehiculului este abia vizibilă.
 • Sistemul de control al airbag-urilor a fost complet adaptat la noile condiții.
 • Are sistem PAX runflat – roţi cu anvelope care permit conducerea maşinii în continuare, cu viteze de până la 80 km/h, pe o distanţă de 80 km, chiar dacă sunt străpunse de gloanţe. În timpul unei călătorii, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri o monitorizează continuu prin intermediul senzorilor din roți și emite un avertisment de îndată ce există o ușoară schimbare pentru ca şoferul să ia o decizie.
 • Apărare eficientă împotriva proiectilelor și așchiilor de sticlă datorită sticlei speciale multistrat cu un strat de policarbonat pe interior. Comenzile opționale ale ferestrelor electromecanice permit ca toate geamurile laterale ale portierelor să fie coborâte complet.
 • Toate uşile au sistem soft-close, iar funcţia lor de oprire le pot ţine deschise în orice poziţie necesară.
 • Are praguri de caroserie ranforsate pentru o protecție sporită, în special în cazul unei explozii. Iar proprietățile materialelor speciale și designul integrat sporesc protecția dedesubtului maşinii împotriva explozivilor. Utilizarea unui aliaj special de aluminiu aduce economii de greutate, dar şi are proprietăţi anti-magnetice pe întreaga suprafaţă pentru a preveni contactul cu mine.
 • Chiar dacă sistemul electric al vehiculului eșuează, o sursă separată de alimentare de rezervă asigură închiderea ferestrelor.
 • Microfoane și difuzoare puternice permit comunicarea cu lumea exterioară, chiar și cu ferestrele închise.
 • Spre deosebire de vehiculul de serie, buşonul rezervorului de combustibil îi este întotdeauna blocat și poate fi deschis numai prin utilizarea unui comutator dedicat în buzunarul inferior al uşii şoferului.
 • Un panou de control, ascuns sub un capac de protecție pentru a preveni contactul accidental, adăpostește comenzile pentru activarea funcțiilor speciale de protecție cum ar fi: sistemul de alimentare cu aer proaspăt de urgență, sistemul de ieșire de urgență și extinctoarele pentru exteriorul vehiculului. Sistemul de semnalizare intermitentă, funcțiile de sirenă, radio și interfon sunt, de asemenea, grupate într-o locație centrală. Suportul pentru pahare a fost păstrat și poate fi utilizat ca atare.
 • “SFA” (Special Function Assistant) poate fi utilizat pentru a apela informațiile de stare, pentru a opera funcții și pentru a selecta opțiunile pentru funcțiile de securitate. Funcția de deblocare selectivă a ușilor poate fi accesată și de aici. Conducătorul auto care îşi aşteaptă pasagerul este capabil să selecteze care uşă să fie deblocată în mod individual, pentru a împiedica accesul neautorizat.
 • Un sistem puternic de alarmă poate fi declanșat manual într-o situație periculoasă folosind butonul “ALARMĂ” montat standard. Vehiculul este deblocat imediat, este pusă în funcţiune o sirenă asurzitoare, semnalizatoarele de avarie sunt activate și farurile se aprind în faza scurtă, secvenţial.
 • Sistemul de ieșire de urgență oferă un mijloc intuitiv de evacuare prin toate cele patru uși. În cazul în care ușile nu mai pot fi deschise în mod normal, în caz de urgență, conexiunile dintre uși și corp pot fi separate folosind un sistem pirotehnic. Sistemul este ușor de utilizat, asigurându-se astfel că toți ocupanții sunt capabili să părăsească maşina rapid și convenabil în caz de urgență.
 • O roată de schimb PAX poate fi integrată în podeaua portbagajului, la cerere. Acest lucru reduce ușor capacitatea de încărcare a portbagajului, dar construcția ușoară din aluminiu asigură o greutate optimă și o manevrabilitate ușoară.
 • Integrată în portbagaj este şi o cutie blindată de comunicaţii, care protejează părțile importante ale sistemelor electronice de la bord, echipamentele de comunicare și echipamentele opționale suplimentare.
 • Duzele din compartimentul motorului, rezervorul de combustibil (82 litri), de sub caroserie și din arcurile roților pulverizează un agent de stingere extrem de eficient în cazul unei acumulări neobișnuite de căldură. Sistemul de stingere este declanșat prin intermediul senzorilor de temperatură sau manual printr-un buton de pe consola centrală.
 • Un senzor de calitate a aerului verifică continuu aerul de afară și închide automat admisiile şi supapele care livrează aer proaspăt dacă detectează o concentrație crescută de poluanți sau gaz iritant. Dacă este declanșat manual, sistemul furnizează ocupanților aer proaspăt respirabil pentru o perioadă limitată de timp. Excesul de presiune rezultat în interiorul vehiculului previne pătrunderea gazelor toxice.
 • Rezervorul de carburant poate fi învăluit opţional cu un material special care se auto sigilează în cazul unui schimb de focuri. Blindaj special suplimentar pentru rezervor și baterie este disponibil la cerere.
 • Parbrizul şi geamurile frontale laterale pot fi dotate cu încălzire dacă se dorește.
 • Scaune frontale confortabile conturate şi personalizate, încălzite, ventilate şi cu funcţie de masaj, cu tapiţerie Valcona, sunt montate standard. O tapiţerie Unicum – un material frumos, moale, respirabil și rezistent la umiditate, care este tăbăcit folosindu-se un extract pe bază de plante, este disponibilă ca opțiune.
 • Pentru a asigura confortul, 22 de funcții de reglare electrică permit setarea scaunelor la preferințele individuale ale șoferului și ale pasagerului din față. Setările pot fi memorate utilizând şi funcția de memorie.
 • Opţional se oferă nişte scaune frontale confortabile, conturate şi personalizate, cu aspect sportiv şi o textură sub formă de romburi.
 • Suprafața pielii, care este tăbăcită fără utilizarea cromului, și inserțiile de tapițerie de pe uşi în Alcantara se adaugă la senzația de înaltă calitate. Ornamentele din lemn de pe partea din spate a scaunelor din față au o bandă luminoasă cu LED-uri dacă este selectat pachetul de contur/iluminat ambiental. În față, cotiera centrală este divizată pentru șofer și pasagerul din față, este reglabilă în înălțime și lungime și oferă facilități practice de depozitare sub aceasta.
 • Un compartiment elegant și spațios există şi pentru pasagerii din spate. Acolo se găsesc standard două scaunele individuale, reglabil electric, despărţite de o consolă centrală lungă dacă se dorește. Unitatea de operare Rear Seat Remote permite reglarea intuitivă a tuturor funcțiilor de confort și de divertisment. Tot prin aceasta se controlează generatorul de arome, ionizatorul de aer sau se pot face apeluri private.
 • Există și mai mult spațiu de relaxare cu pachetul opțional pentru bancheta din spate, cu scaun pentru relaxare și o consolă centrală de lungime completă, acoperită cu piele. Această variantă de scaun este cea mai bună la capitolul confort prin faptul că se poate întinde şi mai mult, iar scaunul frontal dreapta are pe spatele său atât un suport încălzit, cât şi o suprafață cu funcţie de masaj pentru picioarele pasagerului care stă pe locul din dreapta spate. Comenzile electrice pentru acest scaun, funcţia de ventilare sau de masaj, nu lipseşte.
 • Cele două tablete detașabile, care fac parte din sistemul multimedia individual pentru pasagerii din spate, pot fi, de asemenea, utilizate în afara vehiculului. Iar sistemul audio 3D Bang & Olufsen, dezvoltat și acordat special pentru A8 L Security, promite, de asemenea, o experiență intens plăcută. Opţional, spaţiul pentru pasagerii din spate se poate transforma într-un birou mobil: două mese pliate opționale se pot scoate din consola centrală.
 • Opţiunile de personalizare ale habitaclului sunt practic infinite, la solicitare.

Fiecare client care comandă o astfel de maşină, numită complet Audi A8 L Security TFSI quattro, beneficiază şi de un suport total din partea experților în securitate Audi: Audi Security Training și Audi Security Service. În timpul sesiunilor speciale de instruire, participanții, adică cei care vor conduce această maşină sau vor face parte din escortă, vor învăţa toate cele necesare pentru a şti cum să o manipuleze într-un mod anticipativ în diferite situații și pe teren diferit.

Sub capotă are un tren de rulare identic cu cel oferit pe noul Audi S8: asta înseamnă un motor V8 TFSI de 4.0 litri, care face parte dintr-un sistem mild hybrid şi produce 571 CP/800 Nm de cuplu. La sarcini reduse poate deconecta patru cilindri. Cutia de viteze este una automată tiptronic cu opt rapoarte, iar sistemul de tracţiune – integral permanent.

Maşina grea stă pe roţi cu anvelope de mărimi 255/720 R 490 117 H (PAX) şi jante forjate din aluminiu de 20 de inci. Poate face 0-100 km/h în 6.3 secunde şi rula cu maxim 210 km/h. Consumul mixt declarat este de 13.1 litri la 100 de km.

Audi A8 L Security 2020 16

Preţul de start anunţat pentru piaţa din Rusia depinde de cursul monedei euro şi este la momentul publicării acestui articol de 55 de milioane de ruble (circa 700.000 de euro). Comanda se poate realiza în trei-şase luni.

Audi A8 L Security 2020 21

Poţi afla mai multe detalii despre automobil din această broşură:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: