in , , ,

(foto) Cu ajutorul Renault Sport F1, Infiniti Project Black S este mai aproape de a fi model de serie

Vă mai amintiţi de frumosul concept Infiniti Q60 Project Black S, prezentat în 2017 la Salonul Auto de la Geneva? Maşina de atunci era un simplu show-car cu un sistem de propulsie conceptual. Între timp, dezvoltatorii nu l-au lăsat baltă şi anunţă că vor aduce la Salonul Auto de la Paris un prototip deja funcţional.

Din punct de vedere a designului exterior, coupeul sport nu se deosebeşte prea mult de cel arătat anul trecut, făcut pe baza lui Infiniti Q60 S, însă acum are accente într-o culoare tradiţională partenerului care s-a implicat în munca asupra maşinii.

Aflăm deci, că noua versiune a acestui automobil a fost numită Infiniti Project Black S, iar la capitol tehnic a lucrat cu experţii echipei Renault Sport Formula One Team. Sub capotă se va găsi un sistem de propulsie hibrid cu sistem de recuperare a energiei ERS (Energy Recovery System), practic similar cu cel găsit pe monoposturile din Formula 1.

La baza sistemului se află un V6 twin-turbo VR30 de 3.0 litri volum, care produce 405 CP, însă suplimentar, acesta a fost conectat la alte trei motoare generatoare. Două unităţi MGU-H (H – de la “heat”, din engleză “căldură) pun în mişcare aripile din turbo compresoare, iar un MGU-K (K – de la “kinetic”) este conectat de arborele cotit. Toate împreună, atunci când şoferul ia piciorul de pe accelerator şi frânează, funcţionează într-un regim de recuperare a energiei şi generează energie electrică, care ulterior este injectată împreună cu cea termică a motorului pentru acceleraţii rapide.

Infiniti ne spune că toată puterea sistemului atinge 571 de CP. Raportul greutate-putere anunţat este de 235W/kg, ceea ce rezultă că automobilul are o greutate de 1.787 de kilograme (un Q60 de serie cu V6 şi tracţiune integrală are 1.874 de kg). Tipul cutiei de viteze este necunoscut, însă acceleraţia 0-100 de km/h se realizează în mai puţin de patru secunde.

Mai multe detalii şi imagini cu noua versiune a prototipului vom afla în ziua de 1 octombrie. Toată experienţa şi tehnologiile dezvoltate în proiectul Black S vor fi folosite pentru crearea maşinilor hibride de serie. Astfel de modele vor apărea din 2021 şi am putea să vedem un asemenea tip de propulsie pe Q60 facelift sau pe noua sa generaţie.

GALERIE FOTO (Infiniti Q60 Project Black S 2017):