in , ,

LoveLove OMGOMG

(foto) Cum arată în nivel de echipare de bază şi cât costă noul BMW Seria 8 Coupe în Moldova

Noul BMW Seria 8 Coupe impresionează şi este deja o maşină dorită de mulţi oameni! Modelul va da o lovitură în segmentul coupeurilor sportive şi scumpe, şi nu o va face doar cu al său look.

Totuşi, până când vor demara vânzările oficiale, programate pentru noiembrie 2018, ne-am întrebat cum va arăta maşina în nivel de echipare de bază, asta pentru că la momentul prezentării ne-a fost arătată doar în nivele de echipare de top. Am căutat un răspuns şi venim cu detalii.

Deocamdată, singurul configurator oficial deschis online l-am găsit la filiala belgiană. Acolo sunt disponibile ambele motorizări de start. Culoarea de bază pentru caroserie va fi o nuanţă albă, iar opţional în schimbul a 1.260 de euro se vor oferi alte şase culori, plus una din paleta BMW Individual pentru 2.450 de euro. Pentru maşina cu motor diesel se mai oferă o culoare opţională.

La alegere se pun, fără o taxă suplimenară, cinci modele de jante de 20 de inci pentru M850i. Primul vine doar în combinaţie cu anvelope run-flat, iar ultimele trei cu run-flat sau sport.

Pentru 840d sunt disponibile mai multe modele de jante cu dimensiuni cuprinse între 18 şi 20 de inci. Doar unele pot fi comandate cu anvelope run-flat sau sport. Primul model din galerie măsoară 18 inci, următoarele trei 19 inci (a treia costă 250 de euro janta), iar următoarele şase sunt de 20 de inci.

Primele două modele de 20 de inci nu costă nimic dacă sunt luate cu anvelope sport, însă dacă sunt cu anvelope run-flat costă câte 1.450 de euro. A şaptea jantă din galerie costă 1.450 de euro şi vine doar cu run-flat, a opta 1.500 de euro doar cu run-flat, a noua 1.600 de euro doar cu run-flat şi a 10-a costă 1.700 de euro bucata. Janta #8 în combinaţie cu anvelope sport costă deja 2.150 de euro.

Neapărat trebuie de menţionat că maşina cu motor diesel şi cea pe benzină se deosebesc la exterior printr-un kit aerodinamic standard. Opţional, pentru 840d se oferă un M Sport Package şi un M Technical Package (5.440 şi 4.200 de euro respectiv), prin care poate arăta la exterior ca un M850i.

Pentru habitaclul lui M850i se oferă standard doar o tapiţerie Merino cu accente M, şi alte şase Merino în diverse combinaţii de culori din programul BMW Individual. Acestea sunt prezentate în galeria de mai jos, iar ultimele trei costă câte 550 de euro suplimentar.

Pentru habitaclul modelului 840d se oferă standard aceeaşi tapiţerie Merino cu accente M, alături de alte trei Vernasca în diferite nuanţe. Opţional sunt disponibile aceleaşi şase feluri de tapiţerii Merino ca şi pe M850i, dar care costă câte 1.950 de euro pentru primele trei şi câte 2.500 de euro pentru ultimele trei.

În general vorbind, un Seria 8 Coupe de bază este o maşină deja bine dotată: vine cu roţi directoare spate, faruri LED adaptive, sistem de acces fără cheie, asistent la parcare, asistent la deplasarea în bandă prin corectarea automată a direcţiei, scaune faţă încălzite, navigaţie, punct de acces la internet, sistem de încărcare wireless pentru telefoane, sistem de apel de urgenţă eCall şi altele.

În particular pentru BMW M850i xDrive Coupe, printre dotările opţionale interesante se numără: uşi soft-close – 370 euro, pachet exterior M carbon – 3.840 euro, acoperiş din carbon – 3.200 euro, accente Shadow Line – 510 euro, parbriz reflectorizant – 255 euro, geamuri spate fumurii – 590 euro, acoperiş tapiţat cu Alcantara la interior – 1.100 euro, elemente de finisaj din cristal, inclusiv levierul – 690 euro, ventilaţie activă a scaunelor faţă – 990 euro, faruri Laserlight – 1.900 euro, cruise control activ cu funcţie Stop&Go – 1.800 de euro, Driving Assistant Professional Pack (funcţii şi sisteme de asistenţă şi protecţie) – 2.250 euro, asistent avansat la parcare – 750 euro, BMW Night Vision cu detectarea pietonilor – 2.240 euro, sistem audio Harman Kardon – 1.250 euro şi lista poate continua.

Mai menţionăm încă o dată că toate preţurile şi dotările pot varia în dependenţă de piaţă.

Toate detaliile despre noul model: (video) Premieră mondială: Noul BMW Seria 8 Coupe – legenda iconică a renăscut

Contactată de AutoBlog.MD, reprezentanţa BMW Moldova ne-a comunicat preţurile de start în ţara noastră pentru noul coupe sport premium.

Versiunea 840d xDrive cu 320 de CP costă cel puţin 86.700 de euro, iar cea performantă M850i xDrive cu 530 de CP – minim 107.400 de euro, doar puţin mai ieftină decât noul BMW M5! Comenzile vor începe a fi procesate mai târziu în acest an.

Vezi şi: (foto) BMW a început producţia noului M5! Iată cât costă sedanul sport în Moldova