in ,

(foto) Cum se circulă în această dimineaţă prin ţară. Informaţii operative şi imagini live de pe camere

Oricine cunoaşte ce se întâmplă în aceste momente în afara caselor noastre, însă nu toţi cunosc starea drumurilor sau cum se desfășoară circulaţia de la primele ore ale dimineţii. Vă aducem la cunoştinţă un set de informaţii operative şi sperăm că acestea vă vor fi de mare folos.

În primul rând, ţinem să vă aducem aminte că, începând cu ora amiezii va intra în vigoare avertizarea meteorologică Cod Galben de Condiţii complicate ale vremii. Acestea se vor manifesta prin ninsori puternice pe întreg teritoriul ţării. La această oră însă, conform sinopticienilor de la Chişinău, ninge puternic doar în Dubăsari. Ninsori slabe şi ploi mai cad în zona de centru-nord, dar şi cea de sud a ţării.

De cealaltă parte, Inspectoratul Național de Patrulare informează că la această oră, pe întreg teritoriul țării ninge viscolit. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant. Careva trasee blocate nu sunt însă transportul circulă cu greutate.

Totodată, poliţia atenţionează că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe.

Astfel, şoferilor li se recomandă:

  • să nu pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;
  • să verifice starea mecanismelor de frânare;
  • să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
  • pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient din timp, să aibă telefonul mobil încărcat și să aibă în mașină o pătură;
  • dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!
  • să conducă cu viteză redusă şi să păstreze distanţa;
  • dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere.

La moment, pe teritoriul țării activează în regim sporit întru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor un număr de 53 de echipaje mobile și 110 inspectori de patrulare. În cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul 112.


La rândul lor, cei de la Administraţia de Stat a drumurilor informează că toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență și după necesitate se intervine. Din seara zilei de ieri şi până în această dimineaţă, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de
patrulare şi combaterea lunecușului.

În procesul tehnologic au fost antrenate: utilaje speciale – 46 (unități), material antiderapant – 256 (tone), muncitori rutieri – 53. Astfel, circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată.

Administrația de Stat a Drumurilor recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Iată care este starea drumurilor din mai multe raioane ale ţării:

Utilizează neapărat acest instrument pentru a monitoriza starea drumurilor prin intermediul unor camere video: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

What do you think?