in ,

(foto) Descoperire mai neobişnută la frontieră. O motocicletă veche de 56 de ani s-a dorit a fi scoasă din ţară

Descoperire mai neobişnută la frontieră. O motocicletă, fabricată în anii ’60 ai secolului trecut, urma să fie scoasă ilegal din Republica Moldova, existând suspiciuni de falsificare a caroseriei acesteia. Astăzi, 17 septembrie, mijlocul de transport a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Conform informaţiilor Poliţiei de Frontieră, către ora 2:30 noaptea, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un microbuz cu ruta de deplasare Moldova-Olanda. La volanul mașinii a fost legitimat un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească şi română.

După verificarea documentelor s-a purces la cercetarea încărcăturii, fiind vorba despre o motocicletă de model Dnepr Ural K 750, înmatriculată în Republica Moldova și cu anul fabricării 1964. În cadrul controlului, polițiștii de frontieră au observat că în pașaportul tehnic motocicleta figurează fără număr de caroserie, dar de facto un număr era aplicat pe motorul acesteia.

Ba mai mult, există o informație operativă precum că acest număr a fost folosit pentru un alt mijloc de transport la trecerea frontierei de stat.

La cele depistate, șoferul a declarat că fusese angajat de către un conațional pentru a transporta motocicleta în Olanda, cu scopul reparării acesteia.

Pe faptul celor stabilite, motocicleta a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Leușeni, până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii în acest sens.

Iti place articolul?