in , ,

COOLCOOL

(foto) Deşi vânzările-i practic s-au prăbuşit, nava-amiral VW Phideon a primit un facelift discret

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Vă mai amintiţi de VW Phideon, considerat un urmaş al celebrului Phaeton şi disponibil doar pe piaţa chineză? A debutat încă în anul 2016 în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Beijing şi iată că patru ani de existenţă au trecut, motiv pentru care, aşa cum se obişnuieşte în industrie, i-a fost pregătit un facelift.

Maşina nu a debutat în altă parte decât la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Beijing, una amânată din aprilie, care şi-a deschis uşile din acest weekend.

Interesant este de remarcat încă un lucru: deşi în 2016, înainte de expoziţia de maşini de la Beijing acest sedan a fost arătat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva, automobilul aşa şi nu a mai devenit disponibil pe piaţa din regiunea noastră. De ce? Rămâne o întrebare fără răspuns.

Şi deşi vânzările modelului Phideon practic s-au prăbuşit în China, totuşi cei de la VW au decis să-l actualizeze. Doar în anul 2019 s-a vândut în aproximativ 14.000 de exemplare, iar pentru comparaţie modelul Audi A6 se vinde local într-o cantitate similară timp de o lună! În această ordine de idei pregătirea unei noi generaţii este un lucru incert.

Ca parte a facelift-ului, Phideon s-a ales cu bare de protecţie modificate (pe maşina de pe stand fiind arătate cele care vin cu echiparea R-Line), o grilă de radiator actualizată ce include o bandă LED pentru a face vizual legătura între faruri, un logo iluminat frontal, dar şi un logo posterior pe hayon actualizat, dar şi nişte blocuri optice modificate pe interior (vorbim aici de farurile şi stopurile LED).

În habitaclu schimbările se pot număra pe încă mai puţine degete: cu excepția unui nou sistem multimedia cu un monitor tactil mai generos (9.2 inci), prin care s-au eliminat o serie de butoane fizice, dar şi apariţia unui panou pentru încărcare wireless a telefoanelor mobile la baza consolei centrale, nimic nu s-a prea adăugat.

Nu a apărut nici măcar un panou de bord digital sau un panou de control cu comenzi tactile pentru climatizare, în stilul ultimelor modele ale mărcii.

O noutate există şi pentru pasagerii din spate – un mini frigider care poate fi comandat pentru instalare între scaunele individuale care pot fi încălzite, ventilate, reglate electric şi încă cu masaj.

Sub capotă situaţia este următoarea: Phideon va fi disponibil doar cu un motor TSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri, cu 224 CP, care este cuplat la o cutie robotizată DSG cu şapte trepte, prin care puterea se transmite doar pe puntea din spate. Motorul V6 a fost eliminat, iar la versiunea hibridă GTE s-a renunţat chiar mai devreme din cauza cererii scăzute.

Noul VW Phideon facelift va fi disponibil la dealerii din China din luna octombrie. Preţul de start va fi de puţin peste 50.000 de dolari.

GALERIE FOTO:
(surse: VW, autohome.com.cn)

Iti place articolul?