in

LoveLove COOLCOOL LOLLOL AngryAngry OMGOMG WTFWTF

(foto) Designerul VAZ-2110 a criticat grila noilor modele BMW! Bavarezii s-ar fi inspirat din “greşeala” sa

Fostul designer al companiei AvtoVAZ Vladimir Iarţev, care a dezvoltat exteriorul familiei VAZ-2110 în anii ’80 ai secolului trecut, a criticat cele mai noi modele realizate şi prezentate de BMW. Este vorba despre noile Seria 4, M3 Sedan şi M4 Coupe.

Potrivit lui, încă în 2005, de dragul experimentului, el a desenat pentru BMW Seria 3 E90 o bară de protecţie custom, dar şi o pereche de “nări” mărite în dimensiuni, iar acum cei de la BMW au început să producă mașini cu un design similar.

“Acum 15 ani mi-a fost rușine că am avut ideea de a hipertrofia grila BMW. Acum îmi este jenă pentru designerii BMW că au venit cu o idee similară”, a scris fostul designer pe pagina sa de Facebook.

În ciuda reacției controversate şi împărţite a publicului, designerii BMW au declarat în mod repetat că nu intenționează să renunțe la stilul ales. De exemplu, managerul de proiect al BMW X7, Peter Enrich, crede că echipa de designeri ai mărcii germane a “luat-o pe drumul cel bun”, iar clienții “percep pozitiv” exteriorului modelului.

Iar potrivit designerului-șef al BMW, Adrian van Hooydonk, grila de radiator care este în creştere pe ani ce trece nu este altceva decât o parte din evoluția designului BMW, lucru care pur şi simplu nu poate sta pe loc. El a menționat că “nările”, indiferent de dimensiuni, vor fi utilizate şi pentru viitoarele modele, iar reacţiile, fie ele şi negative, sunt exact ceea ce are nevoie brandul (pentru o promovare şi mai intensă).

Vezi şi: