(foto) Dublă premieră de la Mitsubishi la Geneva: Conceptul e-Evolution şi Outlander PHEV facelift

Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Două debuturi importante pentru Mitsubishi Motors se anunţă la Salonul Auto Internațional de la Geneva. Producătorul va organiza local premiera europeană a conceptului e-Evolution și premiera globală a modelului împrospătat Outlander PHEV.

Primul automobil conceptual a fost prezentat pentru prima dată anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Tokio. Prototipul este pus în mişcare de trei motoare electrice cu ajutorul unui sistem de tracțiune integrală S-AWC. Un motor este responsabil de mişcarea roților față, iar celelalte două – de roţile spate. Alături de S-AWC mai există şi un sistem de control al vectorului de tracţiune.

Vezi mai multe: (video) Tokio 2017: Premieră mondială – Mitsubishi e-Evolution Concept are trei motoare electrice

Al doilea automobil presupune o actualizare tehnică şi estetică simţitoare a modelului Outlander PHEV care acum trei ani a suferit un facelift complex. Noutatea principală pe care o aduce se ascunde sub capotă: acolo propulsorul natural aspirat de 2.0 litri care funcţiona pe baza ciclului Otto a fost înlocuit de un sistem PHEV 2.0, care presupune un benzinar de 2.4 litri care foloseşte ciclul Atkinson.

Caracteristici detaliate nu au fost anunţate, însă Mitsubishi promite un cuplu mai mare, o eficienţă îmbunătăţită şi o funcţionare mai „moale”.

Pe de altă parte, se ştie că puterea generatorului care este „lipit” direct de motorul cu ardere internă a crescut cu 10% sau până la 90 de CP. De asemenea, motorul electric de pe puntea din spate dezvoltă acum 90 în loc de 82 de CP. Cel de pe puntea din faţă a rămas de 82 CP.

Nu în ultimul rând, inginerii niponi au putut monta un set de acumulatori din litiu-ion cu o capacitate sporită: de la 12 la 13.8 kWh. În urma unei astfel de mişcări Mitsubishi Outlander PHEV va putea rula pe o distanţă mai mare doar cu energie electrică.

Sistemul de control al tracţiunii a fost completat cu două regimuri noi: Sport şi Snow, pe lângă Normal şi 4WD Lock. Acestea schimbă sensibilitatea răspunsului la apăsarea pedalei de acceleraţie şi setările sistemului anti derapare.

Dacă la capitol tehnic nu se mai anunţă noutăţi, atunci Mitsubishi ne spune că a revizuit designul exterior şi interior al modelului. Outlander PHEV va fi oferit acum cu faruri full LED, o grilă modificată a radiatorului cu identitatea vizuală DYNAMIC SHIELD, bare de protecţie schimbate subtil, faruri anti ceaţă cu o formă nouă, jante de 18 inci bicolore şi un spoiler mărit în dimensiuni pe uşa portbagajului.

În habitaclu a apărut o tapiţerie cu piele fină de calitate superioară, noi scaune faţă, materiale decorative îmbunătăţite, panou de bord şi levier al transmisiei cu design nou, prize de aer a sistemului de climatizare pentru pasagerii din spate şi multe altele.

Mitsubishi Outlander PHEV facelift II, model din gama anului 2019, va apărea pe piaţa europeană din toamna lui 2018.


Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...