in ,

(foto) E legal să circule așa? O mașină surprinsă prin Chișinău cu plăcuțe de înmatriculare speciale

Un bărbat, proprietar al unui sedan Renault Megane, şi-a instalat pe maşină o pereche de plăcuţe de înmatriculare cu numere personalizate. Un martor ocular le-a observat îndeaproape şi nu i-a venit să creadă ce vede, singura constatare fiind că astfel de numere nu pot exista şi sunt respectiv false!

Vezi şi: (video) Se vând plăcuţele „F1”! Dacă le-ar cumpăra cineva ar fi cele mai scumpe din lume

Chiar dacă vizual par a fi făcute după ultimele standarde aprobate prin legislaţie, pe plăcuţe există tocmai cinci litere care nu sunt delimitate cu vreun spaţiu, alături de două cifre. Combinaţia în cauză pur şi simplu nu poate exista, asta pentru că Agenţia Servicii Publice poate emite plăcuţe cu o combinaţie de trei litere alături de una, două sau trei cifre!

Din câte cunoaştem, în Republica Moldova nu există vreun permis special pentru a circula cu astfel de numere şi astfel concluzia este una simplă: plăcuţele sunt false şi făcute într-un atelier neautorizat.

Dacă şoferul va fi tras pe dreapta de INP, acesta se poate alege cu mai multe amenzi. De exemplu, potrivit articolului 229, alineat 1 din Codul Contravenţional, “pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor se sancţionează cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale (o unitate convenţională = 50 de lei)”.

Vezi şi: (foto) Un Bentley Mulsanne circulă prin Chişinău şi are nişte numere de înmatriculare neobişnuite

Vezi şi: (foto) Moldova: A venit din Franţa cu maşina şi a uimit cu plăcuţele-i de înmatriculare „exclusive”

De asemenea, pentru că are nişte numere ilegale şi cu acestea nu ar fi putut trece în mod normal o revizie tehnică sau să-şi facă o asigurare, aceste lucruri cad sub incidenţa următoarelor două alineate ale articolului “Conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice se sancţionează cu amendă de la 9 la 12 unităţi convenţionale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare” sau “Exploatarea unui vehicul care nu a fost asigurat de răspundere civilă în modul stabilit se sancţionează cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale cu aplicarea a 2 puncte de penalizare”.

Vezi şi: (foto) Un moldovean şi-a importat un Mercedes W114 Coupe şi i-a pus nişte plăcuţe de invidiat

Mai mult, drept “bonus”, poate lua şi amenda prevăzută în articolul 230, alineat 1: “Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului se sancţionează cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale cu aplicarea a 2 puncte de penalizare” şi/sau alineat 3: “Atribuirea unui număr de înmatriculare fals şi conducerea cu bună ştiinţă a vehiculului cu un astfel de număr se sancţionează cu amendă de la 12 la 18 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de un an”.

Vezi şi: Test Drive: Renault Megane Sedan

Vezi şi: (foto) În Chișinău au fost văzute mașinile cu cele mai tari plăcuțe de înmatriculare – Tudor și Olga

Vezi şi: Moldovenii sunt originali și peste ocean! Iată ce plăcuțe aleg ai noștri în SUA

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa [email protected]

Iti place articolul?