in ,

(foto) Ediţie specială şi limitată: Ford GT 66 Heritage Edition

Compania Ford a pregătit şi prezentat o versiune specială a supercarului GT de generaţie nouă, numită 66 Heritage Edition.

Coupeul a fost dedicat aniversării a 50 de ani de la victoria în maratonul de 24 de ore de la Le Mans, atunci când piloţii Ford au ocupat toate locurile de pe podium.

2017-ford-gt-66-heritage-edition (11)

Supercarul a fost creat pentru a aduce aminte de automobilul de curse original Ford GT40 Mark II, construit în 1966 şi fiind condus de Bruce McLaren şi Chris Amon.

Noutatea a primit o schemă de culori neagră-argintie, jante unice de 20 de inci, cifra 2 pe caroserie şi un kit aerodinamic din fibră de carbon.

La interior au apărut nişte scaune care au o carcasă din materiale compozite şi sunt îmbrăcate în piele, centuri de siguranţă de culoare albastră, alături de nişte inserţii aurii pe bord.

2017-ford-gt-66-heritage-edition (13)

Supercarul Ford GT de generaţie nouă generează peste 600 de CP dintr-un agregat twin-turbo de 3.5 litri.

Ford GT 66 Heritage Edition va fi lansat într-o ediţie limitată a cărei tiraj nu a fost anunţat. Nici preţul nu se cunoaşte deocamdată.

Preţurile de start pentru modelul obişnuit încep de la 400.000 de dolari, iar în următorii doi ani de zile Ford nu va realiza mai mult de 500 de exemplare, asta chiar dacă peste 7.000 de oameni sunt dispuşi să cumpere un supercar.

Vezi mai multe: (video) Agitaţie printre clienţii Ford. Se dă o luptă pentru stocul limitat al supercarului GT

Iti place articolul?