in , ,

(foto) Este pe bune! Aceasta este o limuzină făcută pe baza unui autentic Ferrari 360 Modena

În Australia a fost scos la vânzare un Ferrari mai neobişnuit. Costă 399.999 de dolari australieni fără taxe (circa 290.000 de dolari SUA) şi este vorba de fapt despre o limuzină Ferrari!

Proprietarul o numeşte cea mai rapidă limuzină de felul său şi cel mai lung Ferrari din lume.

În imagini este un Ferrari 360 Modena, produs în îndepărtatul 2003, pentru care în 2012 s-a decis că este timpul să aibă o viaţă mai “activă”. Automobilul a fost pregătit timp de trei ani pentru petreceri private, deşi “sufletul” şi “inima” i-au fost păstrate.

Deoarece astfel de maşini folosesc un șasiu şi o caroserie realizată din aluminiu, tăierea sa în două a fost un proces destul de uşor, însă ulterior a urmat greul. Toate extensiile șasiului au trebuit să fie făcute din acelaşi material, deși cele două panouri laterale, acoperișul și ușile posterioare tip gullwing au fost realizate din fibră de sticlă pentru a se mai putea salva din greutate.

Cu un plus de trei metri adăugați la mijloc, scaune tapiţate cu piele autentică pentru până la opt pasageri (+2 locuri în faţă), două televizoare, un sistem audio stereo performant, sistem de iluminare ambientală, plus un sistem suplimentar de climatizare printre altele, mașina cântărește cu aproximativ 1.100 de kg mai mult decât cea stoc.

Interesant mai este că a păstrat pe puntea din spate, sub un capac din sticlă transparentă, motorul original V8 natural aspirat de 3.6 litri (400 CP), deşi cutia de viteze a fost înlocuită cu una manuală de la un Subaru Liberty GT pentru a face viaţa şoferului mai uşoară. Suspensia a fost modificată, fiind instalate perne de aer pentru a putea trece cu uşurinţă peste aceleaşi limitatoare de viteze.

Limuzina poate face 0-100 km/h în mai puţin de 6.0 secunde, are tracţiune spate şi poate arăta un consum de peste 20 de litri la 100 de km parcurşi. În prezent are pe odometru 65.000 de km.

GALERIE FOTO:
(surse: whichcar.com.au, carsales.com.au)