in ,

(foto) Făcut cu “soviste”. Vechiul sportcar Toyota Supra a demonstrat o fiabilitate impresionantă

În unul dintre oraşele americane a fost găsit un automobil neobişnuit. Este vorba despre o maşină sport legendară – a patra generaţie Toyota Supra, care a ieşit de nenumărate ori în evidenţă prin fiabilitatea sa impresionantă.

Toyota-Supra-CSP-1

De ce este neobişnuită această maşină? Pentru că proprietarul a cumpărat-o acum cel puţin 10 ani în urmă şi de atunci nu i-a schimbat niciodată motorul. Şi asta în condiţiile în care coupeul are în prezent un parcurs de 837.808 kilometri.

Generaţia a patra Supra a fost asamblată în perioada 1993-2002. Este de menţionat că anume automobilele acestei generaţii au fost numite ca fiind unele dintre cele mai fiabile de pe planetă.

Toyota-Supra-CSP-5

Maşina în cauză aparţine unui oarecare Dale Thomas din statul american Tennessee. Jurnaliştii auto locali l-au vizitat pe bărbat şi când au inspectat automobilul legendar, au găsit doar murdărie, în loc de rugină şi urme de lovituri.

Chiar dacă motorul este deja “bătrân”, acesta continuă să funcţioneze fără probleme. Cât priveşte motorul, aici este instalat un benzinar de 3.0 litri, 2JZ-GE, cu şase cilindri în linie şi fără vreo turbină.

Toyota-Supra-CSP-2

Amintim că cea mai puternică Supra are un motor cu acelaşi volum (2JZ-GTE), dar care dezvoltă 330 CP şi 440 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una manuală cu şase trepte, iar tracţiunea este pe puntea din spate.

Cu ajutorul acestui agregat, Supra poate accelera până la 100 de km/h timp de 6.4 secunde, iar viteza maximă constituie 250 km/h.

Toyota-Supra-CSP-3

Toyota-Supra-CSP-4

Sursa imagini: facebook.com/hoovertoyota

Iti place articolul?