in ,

(foto) Filtre nocturne de amploare în sudul ţării. Peste 320 de şoferi au trecut prin ele, unul fiind depistat băut

Seara şi noaptea trecută, angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP au desfășurat o acțiune de amploare pe teritoriul raioanelor Hîncești, Comrat și Cimișlia, întru depistarea conducătorilor auto care se eschivează de la răspundere pentru încălcarea prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere.

Astfel, polițiștii de patrulare au verificat prin intermediul aplicației mobile E-DATA peste 320 de autoturisme, fiind întocmite 68 de procese-verbale și înmânate 71 de citații.

Printre cele mai grave abateri de la regulile de circulaţie rutieră, stabilite de ofițerii de patrulare, este depășirea limitei de viteză maximă regulamentară. Mai mult decât atât, un șofer a fost depistat băut la volan, având o concentrație de 0.76 mg/l în aerul expirat.

Alți conducători auto au fost documentați de INSP pentru:

  • exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție;
  • nerespectarea indicatoarelor de circulație rutieră;
  • încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat;
  • lipsa permisului de conducere sau conducerea vehiculului fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.

Prin astfel de acțiuni, Inspectoratul Național de Securitate Publică are scopul de a disciplina șoferii în trafic, de a reduce numărul accidentelor rutiere și a consecințelor acestora cauzate de încălcarea regulilor de circulație.