in ,

(foto) Ford a prezentat la Goodwood Kuga Vignale şi Mondeo ST-Line

Articol de: Ford Moldova

Compania Ford a prezentat la Festivalul de Viteză de la Goodwood versiunea ST-Line a modelului Mondeo, alături de cel mai scump crossover Kuga, parte a liniei Vignale. Ultimul automobil a fost prezentat în calitate de concept la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

2016-ford-kuga-vignale

Noutatea este vopsită într-o culoare perlată exclusivă, numită Milano Grigio, are o grilă specială a radiatorului şi plăcuţe cu inscripţia “Vignale” pe aripile laterale frontale.

2016-ford-kuga-vignale (3)

La interior se ascund nişte scaune şi panouri ale uşilor care sunt tapiţate cu piele scumpă şi de culoare bej. Panoul central este acoperit cu piele de culoare neagră.

2016-ford-kuga-vignale (4)

Tapiţeria panourilor şi crearea detaliilor exclusive pentru versiunile de lux ale automobilelor din gama Ford, sunt realizate în mod manual de către specialiştii Vignale Centre de la uzina producătorului localizată în Spania.

De exemplu, caroseria este poleită timp de 2 ore, iar calitatea cusăturilor şi a elementelor din piele din habitaclu, tăiate cu ajutorul laserului, trec printr-o verificare adăugătoare.

2016-ford-kuga-vignale (1)

Cea mai scumpă versiune Kuga va putea fi comandată pe piaţa europeană cu un motor pe benzină de 1.5 litri (150 sau 182 CP) sau cu un diesel de 2.0 litri (150 sau 180 CP).

De regulă, Ford-urile din linia Vignale sunt dotate cu sistem multimedia SYNC 3 cu ecran de 8 inci, sistem audio avansat, cruise-control adaptiv, sistem antifonare activ, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, a marcajelor şi semnelor rutiere, etc.

Din seria Vignale mai face parte monovolumul compact S-Max, crossoverul Edge şi sedanul Mondeo.

2016-ford-kuga-vignale (2)

Compania Ford a mai prezentat la Festivalul de Viteză de la Goodwood o versiune de echipare specială, ST-Line, pentru sedanul, break-ul şi hatcback-ul Mondeo.

Odată aplicată, automobilul are o înfăţişare mai sportivă atât la exterior cât şi la interior.

Mondeo ST-Line

Printre dotările care numără în versiunea ST-Line sunt: o suspensie care micşorează garda la sol cu 10 mm, o grilă a radiatorului de culoare neagră, bare de protecţie şi praguri laterale cu forme sportive, margini de culoare neagră în jurul geamurilor, jante de 18 sau 19 inci care au o nuanţă închisă.

Eleronul este disponibil doar pe versiunea cu ampatament lung, însă poate fi comandat contra plată şi pe hatchback.

Mondeo ST-Line

Imagini cu interiorul maşinii deocamdată nu au fost publicate. Ford spune că acolo vor fi instalate scaune sport care au cusături de culoare roşie, un volan în forma modelelor ST din gamă, care este acoperit cu piele şi are padele de schimb al treptelor cutiei de viteze (în cazul versiunilor maşinii cu transmisie automată).

Totodată, schimbătorul cutiei de viteze este făcut într-un stil sport, iar pe praguri există inscripţia ST-Line.

Gama de motoare a modelului, de pe piaţa europeană, cuprinde un motor de 1.5 litri cu 160 CP şi un agregat de 2.0 litri care poate livra 203 sau 240 CP.

Mondeo ST-Line

Automobilul poate fi comandat şi cu un motor diesel de 2.0 litri care poate genera 150, 180 sau 210 CP. Transmisia poate fi una mecanică cu şase rapoarte sau una robotizată PowerShift. Există şi posibilitatea instalării unei tracţiuni integrale.

Mai multe detalii pe: ford.md sau la nr. de telefon 0(22) 406 240

P.

Iti place articolul?