(video) Primul SUV electric al Ford, făcut în stilul lui Mustang! Data prezentării şi autonomia-i anunţată

Distribuie:
 • 24
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

(update 25.10.2019) Ford ne arată un nou teaser și anunţă data premierei unui SUV electric global, realizat în stilul modelului sportiv Mustang. Prezentarea este programată pentru ziua de 18 noiembrie (în 17 noiembrie pe timp european datorită diferenţelor de fuse orare) şi va avea loc în Los Angeles, după care va urma peste doar câteva zile prima apariţie publică în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Noul model, care ar putea fi numit Ford Mach-E, este prima maşină electrică nouă şi independentă a mărcii (anterior a făcut doar versiuni electrice ale modelelor existente).

Trenul de rulare îi va fi unul cunoscut după alte electromobile deja existente: câte un motor pe fiecare osie şi o baterie sub podeaua cabinei. Cifra oficial declarată despre autonomie este de până la 600 de km în ciclu WLTP!


(update 06.09.2019) Un sondaj făcut la comanda Ford de compania PSB în iunie 2019 printre 3.000 de şoferi din Europa, SUA şi China a relevat că majoritatea automobiliștilor se așteaptă ca vehiculele electrice să înlocuiască mașinile cu motoare cu ardere internă în viitorul apropiat, dar cu toate acestea, concepții greșite îi pot opri de la trecerea de la pompă la priză în orice moment.

Doar 19 la sută din americani ar avea încredere într-un vehicul full electric în vreme rea și doar 28 la sută ar alege unul în locul unui automobil cu motor pe benzină dacă ar fi nevoie să ajungă undeva în caz de urgență. În plus, doar 18 la sută consideră că o mașină electrică poate fi mai rapidă decât o mașină pe benzină, în timp ce doar 13 la sută ar alege un vehicul electric față de unul tradițional dacă ar avea nevoie să tracteze ceva.

Acestea au fost doar câteva dintre opiniile pe care Ford le-a descoperit atunci când a comandat sondajul pentru a înțelege mai bine atitudinile și concepțiile greșite în jurul vehiculelor electrice înainte de a lansa primul său model complet electric – un SUV inspirat de Mustang. Drept urmare a rezultatelor sondajului, după ce a prezentat ce poate un pick-up electric, Ford lansează alte două noi videoclipuri cu mituri infirmate dintr-o serie care are menirea de a educa clienţii în timp ce se pregătesc pentru o viață departe de pompele de combustibil.


(update 28.06.2019) Ford anunţă reforme în Europa: Închide şase uzine şi pregăteşte mai multe modele electrificate


(update 24.04.2019) Un nou parteneriat cu start-up-ul Rivian! Ce va obţine Ford în schimbul unor investiţii de $500 milioane


(update 04.04.2019) (video) Ford a anunţat despre 16 modele electrificate, toate pregătite pentru piaţa europeană


(update 22.10.2018) Compania Ford a lansat acum câteva ore un filmuleţ în care ne spune că viitorul se construiește şi că este mândră de contribuţia sa la acest proces. Printre cadrele arătate se numără şi o imagine cu un automobil necunoscut.

Presa auto de peste ocean consideră că aceasta este un nou teaser al noului SUV electric care se pregăteşte şi care va avea un design inspirat din formele modelului Ford Mustang.

Automobilul din imagini are un logo iluminat Mustang, noi faruri LED şi o parte frontală per general, cu linii aerodinamice şi cu o grilă închisă a radiatorului. O grilă de acest gen se poate găsi în prezent, de regulă, doar pe maşini cu propulsie electrică.

Rolul principal în acest filmuleţ îl joacă renumitul actor Bryan Cranston. Acesta ar fi încă un motiv pentru care, spre deosebire de numeroasele videoclipuri de pe canalul oficial Ford Motor Company, a fost vizualizat în aproximativ trei zile de cel puţin 5.3 milioane de ori.


(06.09.2018) Ford prezintă prima imagine cu viitorul SUV electric. Designul este preluat de la Mustang

Ford a publicat astăzi prima imagine-teaser a noului SUV electric Ford, inspirat din designul lui Mustang. Este primul model făcut de noua divizie Ford Team Edison, creată special pentru dezvoltarea mașinilor electrificate destinate piețelor din toată lumea.

Darren Palmer este directorul Departamentului de Dezvoltare Produs în cadrul Ford Team Edison, o echipă multifuncțională dedicată, care are sediul în centrul orașului Detroit. Echipa a primit dreptul de a lucra într-un mod complet diferit și inovator în cadrul Ford, scopul fiind dezvoltarea unei mașini electrice creată pentru o piață aflată în creștere exponențială.

Echipa Edison a fost desemnată să găsească soluții rapide care să rezolve atât problemele comune, cât și provocările unice ale fiecărei piețe individuale. De aceea, Team Edison încurajează creativitatea și bogăția de idei, abordând, printr-o strategie revoluționară, dezvoltarea produselor prototip.

Vezi şi: (video) Primul SUV electric Ford va purta denumirea Mach 1

Putând fi dezvoltate mai rapid, prototipurile sunt încurajate chiar și dacă nu reprezintă o copie fidelă a produsului final și sunt construite din materiale precum cartonul. Această strategie permite o flexibilitate mai mare de a studia și de a genera elemente de design cu adevărat intuitive și inovatoare.

„Clienții mașinilor electrice cumpără mașini ale viitorului, iar echipa noastră este concentrată 100% nu doar pe dezvoltarea mașinilor pe care aceștia le vor iubi, ci și pe construcția unui întreg ecosistem electric ce va putea funcționa ireproșabil”, spune Palmer.

SUV-ul complet electric inspirat din designul lui Mustang va fi disponibil începând cu anul 2020, iar autonomia prevăzută va fi de 480 de kilometri. Ford investește 11 miliarde de dolari în acest proiect și planifică să ofere 16 mașini complet electrice într-un portofoliu global care va conține 40 de vehicule electrificate în 2022.

Vezi şi: Planurile Ford pentru următorii 5 ani: 13 maşini cu motoare electrice, printre care şi un Mustang hibrid


Distribuie:
 • 24
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

You may also like...