in , ,

(foto) Frankfurt 2017: Premieră mondială – KIA Proceed Concept

Sud-coreenii de la KIA nu au putut lipsi de la un aşa eveniment important precum este Salonul Auto de la Frankfurt şi printre noutăţi au adus un concept numit Proceed. Prin el doresc să ne arate cum va arăta viitoarea generaţie a modelului cee’d.

O “dotare” neobişnuită se află în habitaclu acolo unde există un sertar special numit “Banca amintirilor”. Acolo se află trei flacoane cu diverse arome care, potrivit concepţiei, trebuie să îl facă pe cel din spatele volanului să-şi amintească de momente care sunt asociate cu puterea şi condusul. Printre arome se numără cea a unei tapiţerii de piele învechită, a unui garaj cu automobile clasice şi a unui carburant cu cifră octanică mare.

Revenind la ale noastre, maşina prezentată este un fastback care are o linie foarte joasă a acoperişului, jante imense de 20 de inci, un acoperiş panoramic şi cu iluminare în zona marginilor atunci când proprietarul se apropie de automobil. Ce se ascunde sub capotă rămâne un secret.

În habitaclul conceptului, dezvoltat la doar 500 de metri de locul unde este organizat Salonul Auto de la Frankfurt, se pot găsi patru scaune individuale pentru pasageri, pentru confecţionarea cărora s-au irosit 100 de metri de elastan de culoare neagră (un tip de fibră sintetică). Acesta a fost tăiat manual şi modelat pentru a crea un relief similar cu cel al unei tapiţerii dure.

Planşa de bord, panourile uşilor, consola centrală şi tunelul central sunt vopsite în culoarea caroseriei – Lava Red. Tot acolo se mai folosesc inserţii din aluminiu şi fibră de carbon.

Maşina mai dispune de un panou de bord digital şi un sistem multimedia, ambele afişate pe nişte ecrane de dimensiuni generoase şi cu o rezoluţie înaltă.

Amintim că la standul KIA mai pot fi văzute modelele noi: Sorento facelift, Picanto X-Line şi Stonic.

GALERIE FOTO:

What do you think?