in

(foto) Frumuseţea costă scump. Iată cât vei trebui să plăteşti dacă vrei un Shelby GT500CR nou

Ford Mustang nu are nevoie de prezentare mai ales când vine vorba despre modelul clasic. Şi nu ar merita nici să vă explicăm cât de populară a devenit maşina după un an de la apariţie, odată ce inscripţia şi logo-ul Shelby a apărut pe caroserie.

classic-recreations-shelby-gt500cr-mustang (47)

Doar priviţi ce poate face atelierul american Classic Recreations, din statul Oklahoma, SUA. Specialiştii de acolo au făcut un nou Shelby Mustang din anii ’60, mai exact maşina fiind o replică. Aceasta a fost numită Blurple GT500CR.

Vezi şi: Replicile a două modele clasice Shelby Mustang sunt disponibile la comandă cu motoare mai mici (foto)

classic-recreations-shelby-gt500cr-mustang (7)

Caroseria maşinii este originală şi adăposteşte o mulţime de bunătăţi. Componenta principală se află sub capotă, acolo unde a fost instalat un agregat V8 de 7.0 litri volum şi care pune la dispoziţie puţin peste 770 de CP.

Tracţiunea este pe puntea din spate, iar cutia de viteze este una manuală (din start vă spunem că maşina nu este una pentru cei slabi de fire). Suspensia este una reglabilă, iar după jantele de 18 inci se ascund mecanisme de frânare cu şase pistoane în etriere.

classic-recreations-shelby-gt500cr-mustang (53)

Habitaclul a fost reprodus practic în totalitate, adăugându-se doar un sistem multimedia şi audio Kicker.

Da, un asemenea cadou nu este deloc ieftin. Exemplarul din imagini a fost vândut unui client din Orientul Mijlociu pentru suma de 234.000 de dolari.

GALERIE FOTO: (Motor1.com)