in ,

(foto) General Motors a prezentat conceptul SURUS – un şasiu cu autopilot

General Motors a prezentat un concept interesant numit SURUS. Iniţial aşteptându-ne să fie un automobil, aflăm că SURUS este un şasiu care ştie să se deplaseze complet autonom şi este pus în mişcare de un sistem de propulsie bazat pe celule de combustie Hydrotec de ultimă generaţie.

GM crede că SURUS “va fi capabil să rezolve cele mai dificile probleme legate de transport, provocate de catastrofe naturale, sfere logistice complicate sau conflicte militare globale”.

General Motors SURUS concept 0

SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure) este dotat cu două motoare electrice a căror bună funcţionare este asigurată de un set de acumulatori din litiu-ion. Autonomia maximă cu un singur plin de energie depăşeşte 640 de kilometri.

General Motors SURUS concept 5

Şasiul mai dispune şi de nişte roţi directoare spate, iar varianta comercială a acestei platforme va fi adaptată pentru a fi folosită de forţele armate.

SURUS va putea fi utilizat în mai multe moduri, drept: staţie electrică mobilă care se va alimenta cu energie solară, ambulanţă care se va putea deplasa prin off-road, camion sau o simplă platformă autonomă pentru transportul mărfurilor.

Anterior am aflat de SURUS atunci când General Motors a anunţat că intenţionează să renunţe la producerea maşinilor cu motoare cu ardere internă, însă atunci nu am ştiut cum arată.

Vezi mai multe: Veste de peste ocean: GM a decis să renunţe treptat la maşinile cu motoare cu ardere internă

General Motors SURUS concept 1

General Motors SURUS concept 2

General Motors SURUS concept 3

General Motors SURUS concept 4

General Motors SURUS concept 6

General Motors SURUS concept 7

General Motors SURUS concept 8

General Motors SURUS concept 9

General Motors SURUS concept 10

General Motors SURUS concept 11