in , , ,

(foto) GENEVA 2016: Marca germană Borgward vrea să cucerească Europa cu două crossovere

Marca germană Borgward, “resuscitată” în primăvara anului trecut de câţiva investitori din China, a adus la Salonul Auto de la Geneva al doilea şi al treilea model din gama sa. Compania a construit un crossover mid-size BX5 şi un crossover cu forme ale unui coupe Projekt BX6 TS.

BX5-1

Ambele maşini au fost prezentate deocamdată în calitate de prototipuri. Modelul BX5 măsoară în lungime 4.48 metri şi este pus în mişcare de o unitate de propulsie hibridă cu 258 de cai putere.

BX5-2

BX5-3

În ceea ce priveşte modelul Projekt BX6 TS, puterea acestuia nu este mai mare de 422 de cai. Ambele maşini au tracţiune integrală, iar mai multe detalii, dar şi fotografii de la interior, vor fi disponibile mai târziu.

BX6-1

BX6-2

Amintim că primul model din gamă Borgward – BX7 – a fost prezentat în toamna anului 2015. Noutatea măsoară 4.70 metri lungime, iar sub capotă se ală un motor turbo cu 224 de CP, cuplat la o cutie de viteze robotizată cu şapte rapoarte şi două ambreiaje.

Producţia de serie a BX7 va avea loc în China. Iniţial maşina se va vinde acolo, după care va ieşi pe alte pieţe. Se aşteaptă ca preţul de start în Germania să fie de 26.000 de euro.

BX6-3